mateuszmariasik Napisano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 Siema, jestem nowy ale mam pytanie. Otóż mam pytanie, kolega mi wmawia, że na słońcu szybciej schodzi ciśnienie, ale wydaje mi się że to nieprawda. Szukałem w internecie i nic nie ma o tym, ale on idzie w zaparte i chcę jasną odpowiedź - Czy ciśnienie w kołach schodzi szybciej, kiedy rower stoi na słońcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 Dlaczego ten kolega nie wytłumaczy swojej tezy. Są tacy co wierzą w płaską ziemię,chemtrails i inne cuda ale nie potrafią tego udowodnić, a nawet odeprzeć argumenty ludzi wykształconych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 Przy wzroście temperatury, objętość powietrza się zwiększa, więc też i ciśnienie w kołach się zwiększy. Jak są jakieś mikro-nieszczelności to jakaś część tego powietrza ucieknie. Po spadku temperatury, ciśnienie będzie mniejsze, niż na początku. Tyle teoria. Pytanie, na ile to są zauważalne zmiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Czerwca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.