adrusek Napisano 21 Czerwca 2020 Napisano 21 Czerwca 2020 Witam. Rower z napędem Sachs spectro s7. Stał z dwa lata nieużywany teraz wyciągnięty i jest problem z przełączeniem biegów. Biegi 7,6 i 5 przełącza bez problemu ale 4 do 1 nie reaguje tylko tyrkocze i z tego co widziałem przy manetce luzyje się pancerz jakby nie cofała się linka przy dolnych biegach. Może coś się zastało w piascie lub automacie? Pierwszy raz mam styczność z taka piastą i może ktoś doradzi co sprawdzić ewentualnie naprawić. Dziekuje i pozdrawiam
cienkun Napisano 21 Czerwca 2020 Napisano 21 Czerwca 2020 Może olej z syfem pozaklejał bebechy. Wyjmij środek i wymocz w benzynie, potem poskładaj, zalej olejem do piast i zobacz czy pomogło. Czasem pomaga. Jednemu nexusowi7 przywróciłem tak biegi.
adrusek Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Napisano 21 Czerwca 2020 Gdzieś jest dostępna instrukcja do tych piast? Smar kupiłem shimano do piast wielobiegowych ale olej do moczenia to z 250zl i średnio opyla się kupować do jednej piasty. Czymś nożna zastąpić olej do kąpieli?
cienkun Napisano 21 Czerwca 2020 Napisano 21 Czerwca 2020 No w benzynie wymocz. Gdzieś w necie. Google szukajka.
adrusek Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Napisano 21 Czerwca 2020 Jeszcze zdejmę ten aparat z oski sprawdzę czy od pracuje poprawnie. Jak te dwa wodziki muszą być poprawnie wysunięte? A co do zalania olejem to jak to zrobić bo widziałem, że nexusy w oleju moczyli i smarowali łożyska białym smarem i skręcali ale ten olej mega kosztował
soulafein Napisano 22 Czerwca 2020 Napisano 22 Czerwca 2020 A dobrze jest ustawiony? Jakiego masz Clickboxa - ten mechanizm przy tylnej piascie - zrób zdjęcie. Mam Spectro7 i działa dobrze. Podstawa to włączyć 4 bieg i ustawić na Clickboxie tak żeby czerwona "nakrętka" w środku zgadzala się z linia na Clickboxie. Zrób zdjęcie od góry Clickboxa na 4 biegu. Chyba, że masz jeszcze starszy model....
SoloTM Napisano 22 Czerwca 2020 Napisano 22 Czerwca 2020 Zawsze na 4 biegu dwie kropki muszą byc w 1 linii. Czasem od dołu je widać, czasem gdzie indziej. Od tego trzeba zacząć.
soulafein Napisano 22 Czerwca 2020 Napisano 22 Czerwca 2020 8 godzin temu, cienkun napisał: No w benzynie wymocz. Gdzieś w necie. Google szukajka. Do czyszczenia świetnie nadaje się również spray-otłuszczacz z Decathlonu. Duża puszka, ładnie czyści. Żeby zabrać się za czyszczenie piasty wielobiegowej polecam wpierw poszukać instrukcji w pdf i obejrzeć filmy na YouTube. Mam 2 piasty, jedna działa wyśmienicie, druga już nie bo w trakcie czyszczenia zgubiłem malutka część. A teraz trudno takie dostać... Ale wpierw prawidłowe ustawienie Clickboxa i sprawdzenie czy to nie jest problem podstawowy.
adrusek Napisano 22 Czerwca 2020 Autor Napisano 22 Czerwca 2020 Chyba mam przyczynę. Czerwony plastik jest ułamany i tamta część zablokowała ten mechanizm. Rozkręciłem clicboxa żeby wyjść go. Niestety sprężyna rozwinęła się.. Wie ktoś jak to poprawnie złożyć? Widziki tak z piasty są wysunięte i działają
adrusek Napisano 22 Czerwca 2020 Autor Napisano 22 Czerwca 2020 To rower na złom nowy clicbox 190zl. Także nie ma sensu. Chyba że ktoś ma namiar na coś tańszego lub od czego dopasować Sram s7 i Sachs s7 można clickboxy stosować zamiennie?
marvelo Napisano 22 Czerwca 2020 Napisano 22 Czerwca 2020 Tu trochę taniej: http://e-bmx.pl/opis/9622711/manetka-sterujaca-sram-s7-zamiennik-sturmey-archer.html I garść przydatnych informacji: https://www.greenspeed.com.au/pdfs/sachs_3x7.pdf Może spróbuj najpierw z tym starym (chyba że masz ten starszy model, bo na filmie jest chyba nowszy, ale zasada działania podobna):
cienkun Napisano 22 Czerwca 2020 Napisano 22 Czerwca 2020 8 godzin temu, adrusek napisał: To rower na złom nowy clicbox 190zl. Także nie ma sensu. To jak na złom, to daj mi
adrusek Napisano 22 Czerwca 2020 Autor Napisano 22 Czerwca 2020 Jako ostatnią szansę kupiłem dwuskładnikowy klej do plastiku. Skleiłem, złożyłem i o dziwo przełącza biegi.. Musiałem wymienić jeszcze linkę i po rozkręceniu manetki wypadla taka blaszka, włożyłem skręciłem ale wydaje mi się, że wskazania biegów nie są jak wcześniej. Wie ktoś jak ta blaszka powinna być włożona?
soulafein Napisano 23 Czerwca 2020 Napisano 23 Czerwca 2020 44 minuty temu, adrusek napisał: Jako ostatnią szansę kupiłem dwuskładnikowy klej do plastiku. Skleiłem, złożyłem i o dziwo przełącza biegi.. Musiałem wymienić jeszcze linkę i po rozkręceniu manetki wypadla taka blaszka, włożyłem skręciłem ale wydaje mi się, że wskazania biegów nie są jak wcześniej. Wie ktoś jak ta blaszka powinna być włożona? A jak wygląda ta blaszka, jakieś zdjecie?
adrusek Napisano 23 Czerwca 2020 Autor Napisano 23 Czerwca 2020 Nie mam ale dziś jeszcze raz zaglądnę do środka. Bo ona pasowała w każdym położeniu.
adrusek Napisano 23 Czerwca 2020 Autor Napisano 23 Czerwca 2020 Przełożyłem teraz tak. Niby bardziej zgrywają się położenia. Ale chciałbym potwierdzić czy tak może być
inforobert Napisano 27 Czerwca 2020 Napisano 27 Czerwca 2020 W dniu 22.06.2020 o 00:45, adrusek napisał: Gdzieś jest dostępna instrukcja do tych piast? Smar kupiłem shimano do piast wielobiegowych ale olej do moczenia to z 250zl i średnio opyla się kupować do jednej piasty. Czymś nożna zastąpić olej do kąpieli? Smar EP-1 lub EPX-1 i kąpiel w oleju do skrzyń automatycznych albo smar EP-0 lub EPX-0 i bez kąpieli w oleju. Żeby się z tym bardzo nie dziabdziać, to na stacji paliw kupić litr benzyny, zanurzyć całą piastę w benzynie, potem przeczyścić pędzlem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.