wojak10 Napisano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 Witam wszystkich pierwszy raz. Mam problem z poskładaniem tylnych łożysk w romecie retro (city line). Może nie tyle łożyska co same wnętrzności a dokładniej ta część z gwintem i dwie "blaszki, podkładki". Jeśli trzeba to zrobię jutro zdjęcia jak to wygląda w częściach :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 Wstaw zdjęcia lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojak10 Napisano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Największy problem mam z tymi podkładkami, nie mogę dojść jak one powinny być umieszczone w środku. Kolejna rzecz to te dwa piny na końcu zębatki, czy one mają się chować w drugiej części? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Przydałby się symbol, numer, nazwa piasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojak10 Napisano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Z tym może być problem, bo na piaście totalnie nie znalazłem żadnych numerów czy nazwy... Jutro zobaczę jeszcze dokładniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Co tu kombinować dwie blaszki idą na cześć z zębatką, i finito. tu masz schemat podobnej: tu inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojak10 Napisano 23 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 Zrobiłem tak jak piszesz. Po skręceniu wszystkiego, koło kręci mi się razem z zębatką, a nie powinna. Będę kombinować, misja na wieczór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 Porób foto dokumentację i spróbuj rozłożyć potem i prześlij fotkę. Coś nie tak złożyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojak10 Napisano 23 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 Walczę dzisiaj z tym, wysyłam jedno zdjęcie z tymi blaszkami, które nie mam pojęcia jak ułożyć. Nie mogę docisnąć całości, a jeśli już to mi zębatka się blokuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojak10 Napisano 24 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2020 Moje wczorajsze wypociny do zachodu słońca w końcu zakończone sukcesem. Po pierwsze zębatkę wkładałem z drugiej strony... łożyska pasują na każdą stronę. Po drugie jak już doszedłem która strona to wykręciłem ten mechanizm od hamowania i włożyłem wszystko w piastę, na samym końcu wkręciłem zębatkę. Ot i cały sukces Dzieki za schemat części, przydał się tak czy siak. Do następnych wypocin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.