mateuszhamrot Napisano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 Witam . Chciałbym kupić pierwszy rower elektryczny . Zależy mi na takim który posiada dużo mocy , znalazłem o to takie ogłoszenie https://allegro.pl/oferta/rower-elektryczny-1500w-50-km-h-rockrider-27-5-9030169837 . Proszę was o opinie podzespół i czy warto kupić taki rower , ponieważ nie znam się w ogóle na tym temacie . Dziękuję z góry i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 A wiesz, że to już jest motorower, a nie rower mimo, że tak wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszhamrot Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 Mam tego świadomość . Jednakże pytałem o coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2020 Skoro masz świadomość że to nie rower dlaczego pytasz na forum rowerowym ? A trochę bardziej w temacie , po takich przeróbkach zapomnij o dożywotniej gwarancji na cokolwiek , w ogóle o jakiejkolwiek gwarancji . Sprzedający ludzi w konia robi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogniomistrz Napisano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2020 Jeżeli chcesz jeździć po trasach mtb to całkowicie odradzam. Przez jakiś czas miałem coś takiego . Kompletnie zaburzona trakcja skutkująca fatalnym prowadzeniem nawet na mniej wymagających singlach. Silnik 1,5KW ( najprawdopodobniej bezprzekładniowy hub) na trasie mtb jest słabszy niż centralny napęd o mocy 250W wyposażony w przekładnię i wspomagany dodatkowo przerzutką roweru. Nie ma w ogóle co porównywać. Lepiej dołożyć i kupić taki rower:https://www.olx.pl/oferta/focus-jam2-elektryczny-rower-gorski-shimano-steps-CID767-IDFkokW.html . Mam wersję full. Zupełnie inna jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hosekk Napisano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 zgadzam się z przedmówcą. Hub nawet najmocniejszy na podjazdach nie daje rady. To dobre do zabawy, ale jeśli dalej myślisz o "rowerze" to zdecydowanie szukaj czegoś z silnikiem centralnym. Możesz pomyśleć o zestawie do konwersji, ale to już kwestia umiejętności montażu i ewentualnego serwisu - wiadomo, że fabryka będzie prostsza w obsłudze. Weź sobie z jakiejś wypożyczalni taki rower, nawet na 2 godziny i zobaczysz, że nawet 250W daje bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi