stoper86 Napisano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Witam serdecznie wszystkich. Poszukuję mobilną myjkę niskociśnieniową do mycia rowerku i nie tylko. Na początku wybór był prosty bo myślałem o Karcherze OC3, lecz podczas przeglądania internetu natchnąłem się na takie produkty jak: Bosch Fontus Agua2Go Worx HydroShot. Czy ktoś z forumowiczów może miał do czynienia z tymi urządzeniami i może się o nich wypowiedzieć?? A może co innego polecacie?? Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurczakNorris Napisano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Czy aż takiej myjki potrzebujesz? Nie wystarczy jakiś opryskiwacz za 50 PLN albo zwykły psik z płynu do mycia okien, żeby najpierw nawilżyć a potem spłukać rower? Odnośnie do myjki mobilnej, ja używam do mycia auta jakiejś ProWerk z Kauflandu. Ma pistolet jak Karcher, dużo niższe ciśnienie, ale jest akumulatorowa a do tego pobiera wodę także z np. wiadra. Kupiłem ją, ponieważ mam normalną ale nie chce mi się za każdym razem podpinać niewygodnego węża. Do nawilżenia i spłukania się nadaje, natomiast siły zwykłego Karchera się nie spodziewaj. Koszt około 300 PLN za nową. Ponadto, żeby dobrze umyć wiele rzeczy, musisz pomimo myjki użyć rąk i gąbki/miękkiej szczotki i nic tego nie zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stoper86 Napisano 19 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 Wydaje Mi się, że potrzebuję takiej myjki i nie tylko to mycia roweru. Wiem, że nie uzyskam z siły zwykłego karchera, ale na pewno ciśnienie z tego typu urządzenia jest większe niż z sieci wodociągowej i ułatwi mycie wielu rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2020 40 minut temu, KurczakNorris napisał: Ponadto, żeby dobrze umyć wiele rzeczy, musisz pomimo myjki użyć rąk i gąbki/miękkiej szczotki i nic tego nie zmieni. Jakoś nie zauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 Polecam: https://www.google.com/search?q=szczotka+do+mycia+naczyń&safe=active&sxsrf=ALeKk03sy6HiPjmszTDmIIN_TxvE6iItwA:1592854087197&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjmja_wk5bqAhUj0aYKHUPRDngQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1366&bih=667 https://www.google.com/search?q=wiadro+&tbm=isch&ved=2ahUKEwjHzZOKlZbqAhVNtCoKHduoDx8Q2-cCegQIABAA&oq=wiadro+&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECCMQJzIECCMQJzIECAAQQzIECAAQQzIECAAQQzICCAAyBAgAEEMyAggAMgIIADICCABQm0FYm0Fg70loAHAAeACAAUmIAUmSAQExmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWc&sclient=img&ei=iQfxXoflKs3oqgHb0b74AQ&bih=667&biw=1366&safe=active Bez prądu, bez baterii, bez androida, bez GPS , w pełni analogowe. Genialne w swojej prostocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurczakNorris Napisano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2020 I niskociśnieniowe! Siebie też mogę tym umyć po taplaniu się w błotku i skarpetki czy tam gacie wyprać potem w wiadrze a karcherem nie bardzo... Naprawdę, gdzież by mi się chciało do umycia roweru rozwijać nawet mojego akumulatorowego Proweru z Kauflandu... Wiadro, gąbka, płyn do naczyń, rower przed garaż, 15 minut i błysk. Oczywiście bez mycia napędu, ale to temat oddzielny, na doktorat co najmniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.