benedykt Napisano 19 Czerwca 2020 Napisano 19 Czerwca 2020 Witam. Potrzebuje zapleść piastę nexus sg-7r42 na nową obręcz. Zmierzyłem obręcz i wew. średnica wynosi 464mm (obręcz 24" stożek) , zmierzyłem także piastę i wyniki pomiaru są zgodne z tym co znalazłem na stronie. Ponieważ robię to pierwszy raz lepiej będę się czuł jak ktoś kto to już robił sprawdzi i potwierdzi, bo długość szprych jest chyba unikatowa i muszę zamówić na wymiar (nie znalazłem takich w sieci). P.S. Nie zamierzam centrować, tylko wstępnie zapleść, przygotować wszystko i dać to do serwisu rowerowego. Robię to dla satysfakcji, zmniejszenia kosztów bo będę miał co najmniej jeszcze 3 inne koła do zrobienia oraz przyspieszenia procesu. tutaj dodałem 1mm do rim wall (grubość obręczy) bo raczej to nie jest 2mm jak podałem we poprzednim kalulatorze Niby wyniki się pokrywają ale na paru innych stronach (kalkulatorach) wyszły mi inne i się zastanawiam czy gdzieś nie popełniłem błędu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.