Skocz do zawartości

[koła] do szosy z bardzo glosna piasta na wolnobiegu

hyx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam poszukuję kół z głośna piasta tył na wolnobiegu tzn gdy nie pedałuje mam w rowerze dh Hope pro 4 i takie cosmici które posiadam w wersji ust są niesłyszalne 

Szukam czegoś mega może być sama piasta lub złożone koła musi być głośna i mieć jak najwięcej punktów zaczepu dla lepszego dzwieku

Napisano
2 minuty temu, hyx napisał:

Witam poszukuję kół z głośna piasta tył na wolnobiegu tzn gdy nie pedałuje mam w rowerze dh Hope pro 4 i takie cosmici które posiadam w wersji ust są niesłyszalne 

Szukam czegoś mega może być sama piasta lub złożone koła musi być głośna i mieć jak najwięcej punktów zaczepu dla lepszego dzwieku

ale to w wolnobiegu są zapadki a nie w pieście

Napisano

Wolnobieg to mechanizm zapadkowy, zintegrowany w piaście (nie pieście!). Chłop szuka głośnej piasty do szosy, którego z tych słów nie zrozumiałeś?

Ma Cosmiki które są cichutkie i chce coś głośnego. To oczywiste, że Cosmiki są kołami na kasetę!

Napisano

Wolnobieg to wolnobieg a bębenek to bębenek, to już nie mój problem, że gość nie potrafi nazwać produktu, którego szuka

cosmic będzie głośny tylko trzeba usunąć nadmiar smaru

Napisano
1 godzinę temu, hyx napisał:

Witam poszukuję kół z głośna piasta tył na wolnobiegu tzn gdy nie pedałuje

DT 350 i wyżej  + sprzęgło 54 zębow bez smaru. 

Godzinę temu, cervandes napisał:

Soul-Kozak i piasty z magnetycznymi pierścieniami M_Netic.

To dziwne, że dopiero oni wpadli na ten pomysł : ) To chyba bardzo podobna konstrukcja do DT tylko bez tych cholernych sprężynek w wolnobiegu. Ale czytając różne recenzje zdania sa podzielone - podobno nie jest to zbyt trwałe.

Napisano
Teraz, cervandes napisał:

Wolnobieg to wolnobieg, sprzęgło. Może być i w kasecie i w tak zwanym wolnobiegu, czyli wymienne wraz z zębatkami. To, że się tak mówi potocznie, nie znaczy, że jest to określenie jedyne słuszne. Wolnobieg masz właśnie w bębenku.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wolnobieg_rowerowy

W takim razie szukam kół samochodowych, 18 cali - idąc tym tokiem rozumowania szukam całego auta

Napisano

wlasnie wyrzucam te cosmici jak ktos chce kupic to mam nowki na sprzedaz ust z oponami oddam za 1k z gwarancja itd

zostaje przy oryginalnych speca rovalach slx 24  piastami dt swiss 350 z tarmac sl6 experta

zaraz zamawiam 54t do tego tylko czy te pierscienie zazebiajace 54t pasuja do piast szosowych i mtb ? takie same czy inna srednica

dokladnie te z linku beda pasowac do szosowej piasty 350 ?

https://allegro.pl/oferta/dt-swiss-zestaw-serwisowy-do-piasty-ratchet-sl-54-8987654542

edit samo wytarcie smaru juz bardzo duzo dalo z pierscieni dalem symboliczna warstwe pm 600 ale 18t to jednak nic przy dzwieku na 54t

Napisano
10 godzin temu, Mihau_ napisał:

W takim razie szukam kół samochodowych, 18 cali - idąc tym tokiem rozumowania szukam całego auta

W takim razie nie pisz już do mnie więcej, bo wyłożyłem ci co to jest wolnobieg, wiemy czego autor szuka a felg i innych porównań szukaj sobie po cichutku, nie wywołując mnie więcej.

Napisano
15 godzin temu, hyx napisał:

piasta lub złożone koła musi być głośna

Daj na zapadki olej przekładniowy 75w90, tak uciszysz każdą piastę drącą ryja....

I będziesz miał święty spokój i ciszę....

Nie będzie Cię głowa boleć ani nie będziesz poirytowany od tego nerwowego cykania...

Napisano

Odebrałem 54t teraz po dodatkowym naciągnięciu sprężyny  która dolega do zazębień by głośniej się to zazebialo + mała ilość smaru 

Dźwięk obłęd szczególnie przy dużej prędkości nawet hope 4 które mam w dh rowerze działa ciszej 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...