hyx Napisano 18 Czerwca 2020 Napisano 18 Czerwca 2020 Witam poszukuję kół z głośna piasta tył na wolnobiegu tzn gdy nie pedałuje mam w rowerze dh Hope pro 4 i takie cosmici które posiadam w wersji ust są niesłyszalne Szukam czegoś mega może być sama piasta lub złożone koła musi być głośna i mieć jak najwięcej punktów zaczepu dla lepszego dzwieku
cervandes Napisano 18 Czerwca 2020 Napisano 18 Czerwca 2020 Lubiłem dźwięk mojego ratcheta 36T w DT Swissie, ale spotkałem raz gościa, którego dźwięk piasty mnie wręcz zszokował. Soul-Kozak i piasty z magnetycznymi pierścieniami M_Netic.
Mihau_ Napisano 18 Czerwca 2020 Napisano 18 Czerwca 2020 2 minuty temu, hyx napisał: Witam poszukuję kół z głośna piasta tył na wolnobiegu tzn gdy nie pedałuje mam w rowerze dh Hope pro 4 i takie cosmici które posiadam w wersji ust są niesłyszalne Szukam czegoś mega może być sama piasta lub złożone koła musi być głośna i mieć jak najwięcej punktów zaczepu dla lepszego dzwieku ale to w wolnobiegu są zapadki a nie w pieście
cervandes Napisano 18 Czerwca 2020 Napisano 18 Czerwca 2020 Wolnobieg to mechanizm zapadkowy, zintegrowany w piaście (nie pieście!). Chłop szuka głośnej piasty do szosy, którego z tych słów nie zrozumiałeś? Ma Cosmiki które są cichutkie i chce coś głośnego. To oczywiste, że Cosmiki są kołami na kasetę!
Mihau_ Napisano 18 Czerwca 2020 Napisano 18 Czerwca 2020 Wolnobieg to wolnobieg a bębenek to bębenek, to już nie mój problem, że gość nie potrafi nazwać produktu, którego szuka cosmic będzie głośny tylko trzeba usunąć nadmiar smaru
cervandes Napisano 18 Czerwca 2020 Napisano 18 Czerwca 2020 Wolnobieg to wolnobieg, sprzęgło. Może być i w kasecie i w tak zwanym wolnobiegu, czyli wymienne wraz z zębatkami. To, że się tak mówi potocznie, nie znaczy, że jest to określenie jedyne słuszne. Wolnobieg masz właśnie w bębenku. https://pl.wikipedia.org/wiki/Wolnobieg_rowerowy
wkg Napisano 18 Czerwca 2020 Napisano 18 Czerwca 2020 1 godzinę temu, hyx napisał: Witam poszukuję kół z głośna piasta tył na wolnobiegu tzn gdy nie pedałuje DT 350 i wyżej + sprzęgło 54 zębow bez smaru. Godzinę temu, cervandes napisał: Soul-Kozak i piasty z magnetycznymi pierścieniami M_Netic. To dziwne, że dopiero oni wpadli na ten pomysł : ) To chyba bardzo podobna konstrukcja do DT tylko bez tych cholernych sprężynek w wolnobiegu. Ale czytając różne recenzje zdania sa podzielone - podobno nie jest to zbyt trwałe.
Mihau_ Napisano 18 Czerwca 2020 Napisano 18 Czerwca 2020 Teraz, cervandes napisał: Wolnobieg to wolnobieg, sprzęgło. Może być i w kasecie i w tak zwanym wolnobiegu, czyli wymienne wraz z zębatkami. To, że się tak mówi potocznie, nie znaczy, że jest to określenie jedyne słuszne. Wolnobieg masz właśnie w bębenku. https://pl.wikipedia.org/wiki/Wolnobieg_rowerowy W takim razie szukam kół samochodowych, 18 cali - idąc tym tokiem rozumowania szukam całego auta
wkg Napisano 18 Czerwca 2020 Napisano 18 Czerwca 2020 Wolnobieg to po prostu sprzęgło jednokierunkowe. Realizowane w piastach na różne sposoby.
hyx Napisano 18 Czerwca 2020 Autor Napisano 18 Czerwca 2020 wlasnie wyrzucam te cosmici jak ktos chce kupic to mam nowki na sprzedaz ust z oponami oddam za 1k z gwarancja itd zostaje przy oryginalnych speca rovalach slx 24 piastami dt swiss 350 z tarmac sl6 experta zaraz zamawiam 54t do tego tylko czy te pierscienie zazebiajace 54t pasuja do piast szosowych i mtb ? takie same czy inna srednica dokladnie te z linku beda pasowac do szosowej piasty 350 ? https://allegro.pl/oferta/dt-swiss-zestaw-serwisowy-do-piasty-ratchet-sl-54-8987654542 edit samo wytarcie smaru juz bardzo duzo dalo z pierscieni dalem symboliczna warstwe pm 600 ale 18t to jednak nic przy dzwieku na 54t
cervandes Napisano 19 Czerwca 2020 Napisano 19 Czerwca 2020 10 godzin temu, Mihau_ napisał: W takim razie szukam kół samochodowych, 18 cali - idąc tym tokiem rozumowania szukam całego auta W takim razie nie pisz już do mnie więcej, bo wyłożyłem ci co to jest wolnobieg, wiemy czego autor szuka a felg i innych porównań szukaj sobie po cichutku, nie wywołując mnie więcej.
dovectra Napisano 19 Czerwca 2020 Napisano 19 Czerwca 2020 15 godzin temu, hyx napisał: piasta lub złożone koła musi być głośna Daj na zapadki olej przekładniowy 75w90, tak uciszysz każdą piastę drącą ryja.... I będziesz miał święty spokój i ciszę.... Nie będzie Cię głowa boleć ani nie będziesz poirytowany od tego nerwowego cykania...
hyx Napisano 23 Czerwca 2020 Autor Napisano 23 Czerwca 2020 Odebrałem 54t teraz po dodatkowym naciągnięciu sprężyny która dolega do zazębień by głośniej się to zazebialo + mała ilość smaru Dźwięk obłęd szczególnie przy dużej prędkości nawet hope 4 które mam w dh rowerze działa ciszej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.