ayahuasca123 Napisano 18 Czerwca 2020 Napisano 18 Czerwca 2020 Bardzo dziwna historia przydarzyła mi się dzisiaj. Wyjeżdżałem rowerem z garażu podziemnego i z powodu mokrej posadzki uślizgnęło mi się najpierw przednie a potem tylne koło. Udało mi się złapać przyczepność i nie przewróciłem się, ale przed chwilę byłem w pozycji bocznej :) Po wyjściu z poślizgu byłem w szoku, bo koło zablokowało się w ramie Obręcz skrzywiła się dosyć znacznie i mniej więcej 1/4 długości obręczy wyszła na jakies 5cm poza jej obrys. Jazda jest kompletnie niemożliwa, bo koło jest zablokowane. Zdarzyło się Wam coś podobnego kiedykolwiek?
ayahuasca123 Napisano 18 Czerwca 2020 Autor Napisano 18 Czerwca 2020 Obręcz to Alexrims, oryginał z CUBE Nature Pro. To raczej nie jakiś noname Dołączam zdjęcie jak to wygląda. Da radę to wycentrować?
Dokumosa Napisano 18 Czerwca 2020 Napisano 18 Czerwca 2020 Trzeba by zdjąć oponę oraz opaskę i ocenić stan obręczy czy czasami sobie nie pękła wzdłużnie od wewnątrz. Zwykle to efekt koła zaplecionego "jak dla obcego".
Blueforce Napisano 18 Czerwca 2020 Napisano 18 Czerwca 2020 Może szprychy nie były odpowiednio naciągnięte, powinno być ok 1000 Newtonów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.