MERF Napisano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Cześć Mam amortyzator rst launch t8 100mm 26. Chciałbym zamontować do niego tarcze 203mm ale nie wiem czy ją obsłuży. Szukałem już na nim napisu z maksymalnym rozmiarem tarczy ale go nie znalazlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 180 mm, Przeważnie tylko grube golenie 34 mm albo dwu półki obsługują więcej. ps. wujek Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czik Napisano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Zamontować zamontujesz nawet i 230mm, ale tarcza w dużych rozmiarach generuje duże obciążenia na golenie teleskopu co w twoim przypadku na pewno szybko zacznie skutkować luzami lub co gorsza wyrwanym mocowaniem hamulca lub pękniętymi goleniami. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi