kakara Napisano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Zlało mnie dziś niemiłosiernie... Czas pomyśleć o konkretnej pelerynie bo kurteczka co mam to co najwyżej na lekki deszczyk się sprawdza. Co da się kupić max do 50 zł co by było solidne i nie przemakalne. Żadne foliowe jednorazówki. Kiedyś miałem pożyczone takie ponczo grube, długie nie wiem jaki to materiał ale wyglądał jakby gumą powlekany i o takie coś mi chodzi. Nie wiem czy to nie materiał EVA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Ja używam tej https://www.rowerystylowe.pl/p-6146/ponczo-rowerowe-otsi-holland-cl1 od 6 lat i nadal jest ok. Ale cena 2x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakara Napisano 17 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Nie przemaka? Pocisz się w tym? Jutro znów ma lać więc kupiłem w leroy takie coś https://www.leroymerlin.pl/odziez-i-artykuly-bhp/odziez-i-obuwie-ochronne-bhp/kurtki-kamizelki-bluzy-ochronne-bhp/kurtka-przeciwdeszczowa-kpn-r-l,p461223,l3157.html tyle że dłuższe zobaczymy jak się sprawdzi najwyżej w między czasie będę szukał czegoś innego może i to co podlinkowane kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Nie przemaka. Nie pocę się, aczkolwiek oddychające to to nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakara Napisano 17 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 a co to w ogóle za materiał. Jakiś "ala" stilon (to takie coś co jest na parasolkach) ale impregnowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Trudno mi powiedzieć, bo dawno nie mam metek... Dla mnie to ortalion jest, a co to jest naprawdę to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakara Napisano 17 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 Ortalion to taki jakby stilon. Ale cóż technologia się zmienia skoro twierdzisz że nie przemaka to widocznie teraz taki materiał potrafią wyprodukować. Tzn On nie przemakał dopóty, dopóki go nie dotykasz, tak jak w parasolce, nie zmokniesz ale jak ją dotkniesz to przemoknie. Mam kurtkę niby przeciwdeszczową. Lekki deszczyk to sobie poradzi bo po prostu zdąży wyschnąć, ale już ulewa/większy deszcz jest zabójcza. Testowałeś to Twoje na konkretnym deszczu? Zwłaszcza okolice rąk najlepiej pokazują jaki to nieprzemakalny materiał bo tam materiał dotyka ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2020 (edytowane) Nie, on nie przemaka nawet jak stoi na nim woda, co się zdarza jak masz zawieszoną na kierownicę, to od czasu do czasu trzeba tę wodę wylać. Tak, jeździłem w ulewie pozostając suchym. Edytowane 17 Czerwca 2020 przez cienkun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakara Napisano 18 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2020 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 A co myślicie o kurteczkach impregnowanych DRW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakara Napisano 11 Lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Ja się też natknąłem w sklepie ACTION na jakieś peleryny tylko co one warte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi