leoms Napisano 17 Maja 2021 Udostępnij Napisano 17 Maja 2021 No tak zawsze jakiś problem do rozwiązania. Najlepiej byłoby poszukać czegoś w okolicy i przymierzyć do roweru czy pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Julkus Napisano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2023 Drodzy Cykliści! Chciałam poprosić Was o radę - niestety sam się na tym nie znam a szukam czegoś dla swojego ośmiolatka. Jazda głównie w mieście, ale szykuje się też tygodniowy obóz rowerowy na Mazurach. Rozważane przeze mnie opcje, już po przeczytaniu poprzednich postów: Superior Fly DB 24 Kubikes MTB 24 Bungi Bungi 24 Orbea MX 24 A może pojawiło się coś nowego co warto rozważyć? Woom odpada - synowi się nie podoba Za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurczakNorris Napisano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 (edytowane) Stawiasz sprawę jasno, chcesz nowy, lekki rower dla dziecka i akceptujesz koszty. Więc z tych powyższych propozycji po prostu najefektywniejszy pod względem relacji cena/jakość/możliwości jest Superior. Basta. Jedyna uwaga, jaką do niego mam, to manetka obrotowa revoshift. To nie jest wcale takie dobre rozwiązanie dla dzieci, jak tam piszą na różnych stronach. Ogólnie, jakość tej manetki jest taka sobie, komfort przerzucania również. Ja swojemu synowi, w innym dziecięcym rowerze, zmieniłem z revoshifta na zwykłą manetkę cynglową Shimano Altus. Koszt niewielki, bo 70 PLN a klika bardzo dobrze, przerzutka wreszcie działa jak należy. I to nie była kwestia linki czy regulacji, tylko po prostu samej manetki revoshift. Edytowane 30 Czerwca 2023 przez KurczakNorris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 @KurczakNorris potwierdzam Twoje zdanie na temat manetek obrotowych. Moja córka odżyła po zmianie na klasyczne manetki (aktualnie ma deorke). Wcześniej bolała ją rączka, miała obtarte łapy i wreszcie jeździła wyłącznie w rękawiczkach z długim placem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytkum Napisano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 Ten Superior ma już manetkę Altusa, nic nie trzeba zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KurczakNorris Napisano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 No to opis jest mylący. Na stronie pewnego sklepu w opsie stoi Revoshift, a pod spodem w wyliczeniu części jest już altus rapidfire. Czyli, jeśli jest altus, to jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Julkus Napisano 3 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Dziękuję za (p)odpowiedzi! FLY kupiony. Jest Altus! Wszystko śmiga super i do tego bardzo ładnie wyglada ! Syn szczęśliwy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi