2wheels4ever Napisano 15 Czerwca 2020 Napisano 15 Czerwca 2020 Moje stare pieluchomajtki się poprzecierały i szukam jakichś nowych. Nie zależy mi na marce, ważniejsza jest niska cena (oczywiście dobrze by było, gdyby starczyły na wiele sezonów / tysięcy km jak poprzednie). Czy polecacie jakieś konkretne? Raczej interesują mnie spodenki z wkładką, ale może kupię bez, zwłaszcza że na ogół jeżdżę z żelową nakładką na siodełku. Cytuj
wkg Napisano 15 Czerwca 2020 Napisano 15 Czerwca 2020 Wkładkę najlepiej kupić oddzielnie - można wtedy w samych spodenkach albo w ogóle nie kupować. Ja sobie bardzo chwalę niezniszczalną Endurę. 1 Cytuj
SoloTM Napisano 15 Czerwca 2020 Napisano 15 Czerwca 2020 Aliexpress lub lidl online itp. Jeśli ma być tanio. 1 Cytuj
2wheels4ever Napisano 3 Sierpnia 2021 Autor Napisano 3 Sierpnia 2021 Żeby nie zakładać nowego tematu... Na siodełku trekkingowym jeździłem w gorące dni głównie w spodenkach kolarskich z „pieluchą”, ale zmieniłem siodło na bardziej miejskie, do tego doszła żelowa nakładka, i rozglądam się za jakimiś bardziej „cywilnymi” krótkimi spodenkami, które będą głównie do jazdy na rowerze, ale też do chodzenia. I tak się zastanawiam, jakiego typu spodenki będą najlepsze. Raz, żeby się zbyt szybko nie przetarły, i dwa, żeby jeździło się w nich możliwie wygodnie, a jednocześnie nie były to obcisłe lajkry. Patrzyłem już w Decathlonie i InterSporcie, ale jeszcze może rozejrzę się po jakichś bazarach itp. Z góry dziękuję za ewentualne porady dotyczące rodzaju lub konkretnych marek/modeli. Raczej nie będę kupował luźnych spodenek rowerowych z wyjmowaną wkładką, choć tę opcję też biorę pod uwagę. Cytuj
Szym3kSzym3k Napisano 4 Sierpnia 2021 Napisano 4 Sierpnia 2021 @2wheels4evera szorty w których się jeździ na rowerach enduro? 1 Cytuj
2wheels4ever Napisano 9 Sierpnia 2021 Autor Napisano 9 Sierpnia 2021 Dobra, kupiłem zwykłe szorty męskie w Lidlu. Zobaczymy, jak się będą sprawdzać przy dłuższej jeździe. Po mieście zdaje się być OK. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi