Bartosz_ Napisano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Mam przy moim rowerze licznik przewodowy sigma bc 16.12. Przeglądałem ustawienia w nim - bo w sumie pierwszy raz wybieram się na rower po "zimie" i zastanawiam sie do czego jest ustawienie obwód koła 2. Wiem, że obwód koła 1 ustawia się dla koła przedniego sprawdzając wartość na oponie i porównując to z wartością w tabelce takie dane koła wpisuje się do licznika. Czy też trzeba wpisać dane obwodu koła 2 ? Mam ustawione co prawda dla obwodu koła 2 domyślną warość 2.000. Czy jest konieczne wpisywanie też obwodu koła 2, żeby licznik dobrze mi liczył kilometry i ile jade km/h ? Nie mam czujnika kadencji przy tym liczniku, ani nic z tych rzeczy. Chciałem też zapytać, czy jeśli na liczniku tym wyświetla mi się napis Pasek i potem obrazek nie naładowanej baterii z napisem pusta to coś oznacza ? Czy da się to jakoś wyłączyć, żeby to się więcej nie pojawiało ? Czy muszę poprostu baterię wymienić na nową ? Jeśli to wina baterii to jaką dobrą baterię kupić do tego licznika ? Czy może tylko wystarczy wpiąć licznik do podstawki na kierownicy, przejechać się i wszystko wróci do normy ? - Proszę Was o pomoc w tej sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Czerwca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Obwód koła dwa dotyczy drugiego roweru - licznik rozpoznaje dwa różne rowery i nie trzeba mieć dwóch liczników, wystarczą same podstawki. Jeśli masz wyświetloną rozładowaną baterię to pora na jej wymianę, bo prawdopodobnie za niedługo padnie całkowicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz_ Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 A jaką baterię dobrą polecacie do tego licznika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Czerwca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Nie ma znaczenia co kupisz. Energizer, Duracel czy chińskie baterie wytrzymują tyle samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Czerwca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2020 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.