Representant Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 Cześć Szukam roweru dla siostry (163cm wzrostu) do 2000zł. Głównie do wypadów za miasto w weekendy. Znalazłem coś takiego https://rowery-indiana.pl/rowery-cross/125,x-cross-40-m-28-2020-28-19-czarny Możecie powiedzieć czy za tę cenę warto kupić taki rower?
kombolaso Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 Indiana to marketowy bubel, do 2 tys. zł znajdziesz coś Kross, Romet a może na promce coś jeszcze lepszego. Zajrzyj też do Decathlon
Pablo59 Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 Indiana to akurat marka Krossa - więc dobrze jest wiedzieć co się pisze (albo dać sobie na wstrzymanie) ...
kombolaso Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 A co ma piernik do wiatraka? Może być marką nawet i Cervelo ale dalej jest marketowym szrotem robionym na innych komponentach niż Kross. Pracowałem w pewnej popularnej sieci handlowej gdzie były w ofercie rowery Indiana i nie polecam
Blueforce Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 Do autora- tak, za tę cenę warto, ok osprzęt. Indiana to marketowy bubel, do 2 tys. zł znajdziesz coś Kross, Romet tak, znajdziesz krossa za 1700 z wolnobiegiem- masz jakieś konkretne argumenty? Czy osprzęt shimano zmienia właściwości w zależności od napisu na ramie? dalej jest marketowym szrotem robionym na innych komponentach niż Kross.- tak jest robiona na innych komponentach niż kross, z przewagą indiany https://kross.eu/pl/rowery/turystyczne/cross/evado-3-0-2017 kross za 1999 rok modelowy 2017 ma gorszy osprzęt od indiany z linka
MaxCava Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 4 godziny temu, kombolaso napisał: Indiana to marketowy bubel, OMG 3 godziny temu, kombolaso napisał: Pracowałem w pewnej popularnej sieci handlowej gdzie były w ofercie rowery Indiana i nie polecam A co tam nie polecasz, bo osprzęt jak u innych markowych za 4000 zł np. w tym 6.9
Mod Team bogus Napisano 14 Czerwca 2020 Mod Team Napisano 14 Czerwca 2020 @Representant Indiana podana przez ciebie to przyzwoity rower na niezłych komponentach. Na pewno rower z bardziej popularnej marki będzie miał słabszy osprzęt przy podobnej cenie. Problem jest inny. Rozmiar ramy 19 cali to zdecydowanie za dużo jak na 163 cm. Trzeba szukać sprzętu z ramą w okolicy 15-16 cali, a Indiana takich nie posiada.
Representant Napisano 14 Czerwca 2020 Autor Napisano 14 Czerwca 2020 22 godziny temu, kombolaso napisał: Indiana to marketowy bubel, do 2 tys. zł znajdziesz coś Kross, Romet a może na promce coś jeszcze lepszego. Zajrzyj też do Decathlon Na decathlonie z rometów znalazłem taki rower. Jedyny z rometów z tym przedziale cenowym który jej sie podoba: https://www.decathlon.pl/rower-romet-mustang-m1-id_8618208.html Jeśli chodzi o marke kross to nie podoba jej sie kolorystyka tych rowerów chociaż ja nie widzę różnicy. 18 godzin temu, Blueforce napisał: Do autora- tak, za tę cenę warto, ok osprzęt. Indiana to marketowy bubel, do 2 tys. zł znajdziesz coś Kross, Romet tak, znajdziesz krossa za 1700 z wolnobiegiem- masz jakieś konkretne argumenty? Czy osprzęt shimano zmienia właściwości w zależności od napisu na ramie? dalej jest marketowym szrotem robionym na innych komponentach niż Kross.- tak jest robiona na innych komponentach niż kross, z przewagą indiany https://kross.eu/pl/rowery/turystyczne/cross/evado-3-0-2017 kross za 1999 rok modelowy 2017 ma gorszy osprzęt od indiany z linka Czyli mogę szukać rowerów z indiany? Ten kross nie zabardzo jej sie podoba. Mam nieco utrudnione zadanie bo nie dość że mają być dobre podzespoły to jeszcze w jednym ciemnym kolorze bez zbędnych dodatków. 6 godzin temu, bogus92 napisał: @Representant Indiana podana przez ciebie to przyzwoity rower na niezłych komponentach. Na pewno rower z bardziej popularnej marki będzie miał słabszy osprzęt przy podobnej cenie. Problem jest inny. Rozmiar ramy 19 cali to zdecydowanie za dużo jak na 163 cm. Trzeba szukać sprzętu z ramą w okolicy 15-16 cali, a Indiana takich nie posiada. Jeśli udałoby się coś znaleźć to pojechałbym z nią do sklepu żeby przymierzyła. Kupowanie przez internet roweru to chyba niezbyt dobry pomysł ale dzieki za informacje bo myślałem że 19'' będzie dobre zważywszy na to że mtb to małe rowery. Oprócz ww. marek są jeszcze jakieś w tym przedziale cenowym które warto zobaczyć?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.