kamilloo Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 Witam. Posiadam ramę boost czyli tylna oś 148 mm, zakupiłem kola które miały być również w systemie boost, jednak okazało się że sprzedający przysłał mi przednie koło które faktycznie jest boost czyli 110mm lecz tylnie z adapterem na jena stronę 6mm, przecież wtedy koło nie będzie w osi ramy ? Czy mogę jakoś zrobić że zwykłej osi 142mm oś 148mm , jakieś adaptery i jak to powinno wyglądać tak na poważnie?
Mod Team bogus Napisano 13 Czerwca 2020 Mod Team Napisano 13 Czerwca 2020 Przede wszystkim takie ustawienie koła rozwala linię łańcucha, jeśli cokolwiek można zrobić to po 3 mm na stronę, ale tu pojawia się problem z hamulcem, a linia nadal do bani. Dodatkowo nie wiesz jak koło jest wycentrowane. może być tak, że przy dystansie 6 mm z jednej strony koło będzie centralnie.
wkg Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 20 minut temu, kamilloo napisał: jednak okazało się że sprzedający przysłał mi przednie koło które faktycznie jest boost czyli 110mm lecz tylnie z adapterem na jena stronę 6mm, przecież wtedy koło nie będzie w osi ramy ? Zwróć.
kamilloo Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Napisano 13 Czerwca 2020 Nie daje znaku życia, A najlepsze, że to koleś z forum ...
wkg Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 Opisz, ostrzeż. Jeżeli to oszustwo idź na Policję.
kamilloo Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Napisano 13 Czerwca 2020 A powiedzcie Panowie bo on nic nie wspomniał że tylne koło będzie miało adapter na 148 ja byłem przekonany że jest tak oryginalnie. Przy zakładaniu kola dzwonię do gości i mówię że to nie jest 148 tylko 142 ? A on że jest dołączony adapter 6 mm na jedną stronę. Nic o tym nie wiedziałem i wyszło tak że prawdopodobnie go wyrzuciłem z kartonem.... mam jakieś podstawy do starania się o swoje. To nie duża kwota bo 410 zl ale naprawdę czuje się oszukany, A najbardziej boli mnie to że bujam się z tym i nie mogę złożyć rower
wkg Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 Miał byc boost to miał być boost. Nie ma czegoś takiego jak adapter - albo linia albo linia i hamulec skopane. Dasz 6mm od strony napędu do rower będzie zostawiał dwa ślady jadąc prosto - jak auto po dzwonie. Oszukali Cie i tyle.
wkg Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 Spróbować się jeszcze skontaktować, potem opisać problem na liście żeby ostrzec przed sprzedawca i iść na Policję. To osoba prywatna czy firma, masz paragon ?
cervandes Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 Przecież napisał, że to jakiś cudowny forumowicz. Otrzymałeś towar niezgodny z opisem, moim zdaniem zwrot, zamawiałeś koła boost. Kontaktujesz się wszelkimi dostępnymi metodami a potem idziesz normalnie na Policję i składasz zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art 286 kk - oszustwo. Nie daj się zbyć, milicjanci będą Ciebie próbowali przekonać do tego, że powinieneś się sam ze sprzedającym porozumieć. Musisz być uparty i doprowadzić do zarejestrowania zgłoszenia.
kamilloo Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Napisano 13 Czerwca 2020 I tak zrobię. Szczerze nie chce mi się w to bawić, nie jest to duża kwota ale tym samym nie lubię takiego fraj.....stwa Mam tylko adres z którego został wysłany towar oraz nr tel no i wiadomości które pisałem że sprzedającym
wkg Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 Adres domowy? Nie znasz nazwiska? Ktory to uzytkownik?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.