Skocz do zawartości

[Boost] problem z kołem

kamilloo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Posiadam ramę boost czyli tylna oś 148 mm, zakupiłem kola które miały być również w systemie boost, jednak okazało się że sprzedający przysłał mi przednie koło które faktycznie jest boost czyli 110mm lecz tylnie z adapterem na jena stronę  6mm, przecież wtedy koło nie będzie w osi ramy ? Czy mogę jakoś zrobić że zwykłej osi 142mm oś 148mm , jakieś adaptery i jak to powinno wyglądać tak na poważnie?

• Mod Team
Napisano

Przede wszystkim takie ustawienie koła rozwala linię łańcucha, jeśli cokolwiek można zrobić to po 3 mm na stronę, ale tu pojawia się problem z hamulcem, a linia nadal do bani.

Dodatkowo nie wiesz jak koło jest wycentrowane. może być tak, że przy dystansie 6 mm z jednej strony koło będzie centralnie.

Napisano
20 minut temu, kamilloo napisał:

jednak okazało się że sprzedający przysłał mi przednie koło które faktycznie jest boost czyli 110mm lecz tylnie z adapterem na jena stronę  6mm, przecież wtedy koło nie będzie w osi ramy ?

Zwróć.

Napisano

A powiedzcie Panowie bo on nic nie wspomniał że tylne koło będzie miało adapter na 148 ja byłem przekonany że jest tak oryginalnie. Przy zakładaniu kola dzwonię do gości i mówię że to nie jest 148 tylko 142  ? A on że jest dołączony adapter 6 mm na jedną stronę. Nic o tym nie wiedziałem i wyszło tak że prawdopodobnie go  wyrzuciłem z kartonem.... mam jakieś podstawy do starania się o swoje. To nie duża kwota bo 410 zl ale naprawdę czuje się oszukany, A najbardziej boli mnie to że bujam się z tym i nie mogę złożyć rower 

Napisano

Miał byc boost to miał być boost. Nie ma czegoś takiego jak adapter - albo linia albo linia i hamulec skopane. Dasz 6mm od strony napędu do rower będzie zostawiał dwa ślady jadąc prosto - jak auto po dzwonie. Oszukali Cie i tyle.

Napisano

Spróbować się jeszcze skontaktować, potem opisać problem na liście żeby ostrzec przed sprzedawca i iść na Policję. To osoba prywatna czy firma, masz paragon ?

Napisano

Przecież napisał, że to jakiś cudowny forumowicz.

Otrzymałeś towar niezgodny z opisem, moim zdaniem zwrot, zamawiałeś koła boost. Kontaktujesz się wszelkimi dostępnymi metodami a potem idziesz normalnie na Policję i składasz zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art 286 kk - oszustwo. Nie daj się zbyć, milicjanci będą Ciebie próbowali przekonać do tego, że powinieneś się sam ze sprzedającym porozumieć. Musisz być uparty i doprowadzić do zarejestrowania zgłoszenia.

Napisano

I tak zrobię. Szczerze nie chce mi się w to bawić, nie jest to duża kwota ale tym samym nie lubię takiego fraj.....stwa 

Mam tylko adres z którego został wysłany towar oraz nr tel no i wiadomości które pisałem że sprzedającym 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...