cienkun Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 Siemanko Panie i Pany! Przystępuję z dniem jutrzejszym do renowacji damki IFA touring dla mojej przyjaciółki i mam dylemat. Rower jest poza lakierem, oświetleniem, osłoną łańcucha na i oponami i dętkami, oryginalny. Mam dylemat, gdyż robię go dla przyjaciółki bo chciałbym żeby dawał.jej maksymalną radość z jazdy. Myślicie Państwo, że wielką zbrodnią by było gdybym wymienił koła na nowożytne, z dynamem sram I-3, alu obręczami i shimano nexus z tyłu, oraz oświetleniem led? Cytuj
kombolaso Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 Jeśli nie ma ciśnienia na oryginalne części i wierność z oryginałem to pakuj tam co tylko się nada Cytuj
cienkun Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Napisano 13 Czerwca 2020 (edytowane) no właśnie chcialem aby był możliwie oryginalny ale wiem, żebróżnica w wydatkowaniu energii na obręczach stal i alu jest spora a światło to wiadomo bezpieczeństwo ale jednak na korzyść oryginału przemawia to, że napęd i koła oryginał są w bdb stanie Edytowane 13 Czerwca 2020 przez cienkun Cytuj
kombolaso Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 Weź pod uwagę że mimo tego że te części są w bdb stanie to jednak trochę już lat mają i mimo że z wierzchu stan wydaje się być dobry to niekoniecznie tak jest w rzeczywistości. Napęd i koła bym zmienił, szukaj czegoś co nie będzie wyglądało zbyt nowocześnie a efekt końcowy może bycćwięcej niż zadowalający 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi