Skocz do zawartości

[Kierownica gripy siodełko] pomoc w wyborze

gostar2555

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, potzrebuje pomocy w wyborze kierownicy, siodełka i gripów do fata, jeżdżę na dość długie trasy przez co potrzebuje czegoś wygodnego, dość często jeżdżę po różnych trasach enduro, dirt itp.. Cena na razie nie wyznaczoną wszystko rozważę (tylko żeby nie była to cena np.500 tylko za kierownicę) Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Kiera, Dartmoor Nitro:

https://rowerowy.com/sklep/czesci/kierownice-redukcje/mtb/prod/dartmoor-nitro-hi

lekka i wytrzymała. Kilka opcji ze wzniosem, do twoich preferencji.

Siodełko, tu trzeba dopasować i nie da się jednoznacznie czegoś polecić z pewnością ze będzie wygodne. Warto zainteresować się siodełkami WTB, wcześniej pomierzyć odległość między kośćmi kulszowymi, coby wiedzieć jakiej szerokości szukać.

Gripy, polecę Ergona. Mam model GA2 i bardzo fajnie się sprawują.

Napisano

Kiera Pro Koryak, lżejsza o 100g, tańsza o połowę.

https://allegro.pl/oferta/kierownica-pro-koryak-low-riser-31-8mm-x-720mm-7809065243

PRO to submarka Shimano.

Co do gripów to zastanów się czy potrzebujesz miękkich pianek typu ESI, czy może czegoś z bardzo dużą przyczepnością, typu Race Face Half Nelson. Ja bardzo polecam te drugie, łapka wspaniale się do nich klei niezależnie od warunków.

Napisano

Ja na dłuższe trasy również polecę któreś chwyty Ergona, które - ciężko powiedzieć, każdy ma indywidualne preferencje. Moje typy: GA3/GP1

Siodełko - również polecę WTB, mam w paru modelach Volt-y i jestem zadowolony. Z niedrogich i wygodnych siodełek jest też Author Sphere X7.

Ale na dłuższe trasy śmiało można rozważyć skórzanego Brooksa.

• Mod Team
Napisano
3 godziny temu, cervandes napisał:

Kiera Pro Koryak, lżejsza o 100g, tańsza o połowę.

Koryak jest góra do AM, szeroka tylko na 720. Nitro ogarnia nawet DH, szerokość 780. także są to kiery do rożnych zastosowań, a jak dokładnie autor jeździ to sobie dopasuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...