Skocz do zawartości

[3000 zł] cross lub gravel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Teraz co prawda nie będę kupował roweru, ale jakieś rozpoznanie już można zrobić. W końcu na jesień powinno być taniej.

Generalnie poszukuję roweru o charakterystyce/wyposażeniu  zbliżonym do tego, jakie mam w posiadanym Kross Evado 7. Z powyższego roweru jestem bardzo zadowolony. Jako krążownik szos zdaje się doskonale wpisywać w moje preferencje. A więc głównie szosa lub szuterek. W sumie mógłbym drugi taki rower kupić (jazda w mieście - gdzie pracuję i jazda poza miastem - weekendy/urlopy, czyli 2 rowery na 2 lokalizacje). A na zakup porządnego MTB przyjdzie jeszcze pora.

Dobrze by było, by nowy rower posiadał możliwość montażu szerszych opon, powiedzmy 1.9'. Przedni amor opcjonalnie, ale tarczówki to mus. Są w ogóle gravele z 3 tarczami korby z przodu? 

Napisano

Kross Evado 7.0 to jest właśnie cross za około 3000 zł. Potrzebujesz jeszcze jeden rower czy coś z nim jest nie tak? Na szosę i szuter gravel powinien być lepszy. Marin Four Corners ma korbę z 3 tarczami. Powinien też zmieścić opony 1.9, ale tutaj niech ktoś inny się wypowie.

Napisano

To wspomniany Marin jest takim trochę "trekkingowym" gravelem zarówno pod względem zalet jak i wad. Z drugiej strony za 3000 zł można mieć crossa na osprzęcie Deore i przy odrobinie szczęścia z amortyzatorem powietrznym. Osobiście spróbowałbym coś nowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...