kosmonauta80 Napisano 11 Czerwca 2020 Napisano 11 Czerwca 2020 Teraz co prawda nie będę kupował roweru, ale jakieś rozpoznanie już można zrobić. W końcu na jesień powinno być taniej. Generalnie poszukuję roweru o charakterystyce/wyposażeniu zbliżonym do tego, jakie mam w posiadanym Kross Evado 7. Z powyższego roweru jestem bardzo zadowolony. Jako krążownik szos zdaje się doskonale wpisywać w moje preferencje. A więc głównie szosa lub szuterek. W sumie mógłbym drugi taki rower kupić (jazda w mieście - gdzie pracuję i jazda poza miastem - weekendy/urlopy, czyli 2 rowery na 2 lokalizacje). A na zakup porządnego MTB przyjdzie jeszcze pora. Dobrze by było, by nowy rower posiadał możliwość montażu szerszych opon, powiedzmy 1.9'. Przedni amor opcjonalnie, ale tarczówki to mus. Są w ogóle gravele z 3 tarczami korby z przodu?
Sk27 Napisano 11 Czerwca 2020 Napisano 11 Czerwca 2020 Kross Evado 7.0 to jest właśnie cross za około 3000 zł. Potrzebujesz jeszcze jeden rower czy coś z nim jest nie tak? Na szosę i szuter gravel powinien być lepszy. Marin Four Corners ma korbę z 3 tarczami. Powinien też zmieścić opony 1.9, ale tutaj niech ktoś inny się wypowie.
kosmonauta80 Napisano 11 Czerwca 2020 Autor Napisano 11 Czerwca 2020 Tak, jeszcze jeden rower jest mi potrzebny.
Sk27 Napisano 11 Czerwca 2020 Napisano 11 Czerwca 2020 To wspomniany Marin jest takim trochę "trekkingowym" gravelem zarówno pod względem zalet jak i wad. Z drugiej strony za 3000 zł można mieć crossa na osprzęcie Deore i przy odrobinie szczęścia z amortyzatorem powietrznym. Osobiście spróbowałbym coś nowego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.