mamarkowski Napisano 11 Czerwca 2020 Napisano 11 Czerwca 2020 Wiem, że temat był wałkowany kilka lat temu, ale może nastąpił postęp techniczny. Otóż wracam - świeżo po przesiadce na sportowe alu XC - do klasyczniejszych form, stalowa rama. Ale zdążyłem zainwestować w nowiutki widelec taper. Już zgłębiłem, że da się włożyć taper do 1 i 1/8, jeśli wewnątrz główka ma 44 mm. Rama dopiero jedzie, nie mam jak jej pomierzyć, ale wiem, że są w niej takie stery: https://activia.sgl.pl/cena/komponenty/stery/ahead_stery-vp-components-vp-a76cg-czarne-lub-satynowe/1456. Na tej podstawie zdołacie stwierdzić, czy - rzecz jasna z innymi, odpowiednimi sterami - da się ocalić mój nowiutki widelec?
Mod Team sznib Napisano 11 Czerwca 2020 Mod Team Napisano 11 Czerwca 2020 Raczej nie. Stery muszą być półzintegrowane. Te z linka to zwykłe, zewnętrzne.
pankierownik Napisano 11 Czerwca 2020 Napisano 11 Czerwca 2020 Nie zamontujesz tapera do ramy z główką pod te stery.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.