kejtskejt Napisano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 Hej wszystkim, od jakiegoś czasu przeszukuję wątki na forum na temat graveli, jednak nadal mam dylemat przy wyborze. Będzie to mój pierwszy rower tej klasy. Głównie dojazdy do pracy, ale w weekendy chciałabym pośmigać 100-150km traski. Dotychczas po mieście przemieszczałam się na single speed i bardzo go lubię za szybkość, jednak serce się kraja na tych wszystkich krawężnikach i wybojach. Początkowo rozważałam rowery marin : nicasio albo four corners, jednak teraz zawęziłam poszukiwania do tych dwóch opcji: Fuji jari 1.5 -> mam opcję kupienia używanego za 3600zł rocznik 2019 w super stanie (shimano tiagra i niestety hamulce mechaniczne), rama stalowa, 2x10 Accent Furious -> jest w promocji za ok. 4200zł mogłabym go mieć nowego, trochę naciągnięty budżet, tutaj osprzęt sram apex i aluminiowa rama, 1x11 Budżet tak w maksie mogłabym naciągnąć do 5000zł, ale niechętnie, wolałabym pozostawić sobie budżet na doposażenie. Co sądzicie o tych dwóch opcjach? Może macie jakieś inne sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 Fuji to chyba jednak rama aluminiowa? Fuji jest bardziej interesujący, wobec Accenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kejtskejt Napisano 11 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 Teraz, clavdivs napisał: Fuji to chyba jednak rama aluminiowa? Fuji jest bardziej interesujący, wobec Accenta. rzeczywiście, mój błąd, aluminiowa rama, za dużo ofert przeglądam haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 To zależy czy to ma być bardziej teren czy bardziej asfalt. JAk bardziej teren to szukaj tych pod grubsze koło. Jak asfalt to tych, w których masz cienkie i jest to bardziej szosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.