turtles86 Napisano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2020 Witam Was. Szukam jakiegoś roweru szosowego, z grubsza poczytałem troche w necie i chyba bedzie to klasyczna szosa , na pewno nie graver i raczej nie endurance, ponieważ posiadam crossa. Mój budżet to 5 000 zł, byłbym wdzieczny gdybyscie pomogli mi coś wybrac. Mam 188 cm wysokości a w kroku 90 cm, z kalkulatora wychodzi że rama powinna byc 23 calaowa (60cm). Z góry dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2020 Rama raczej 58, długość górnej rury 57-58 cm, w przypadku cuba, treka, cannondale można rozważyć rozmiar 60, w większości pozostałych producentów będzie to rozmiar 58. W przypadku Gianta to będzie L. wrzuć jakieś swoje przemyślenia to się ludzie na forum odniosą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turtles86 Napisano 11 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 Witam. A jak myślicie lepiej wybrac rower z hamulcami tarczowymi z typu v-brake, w mojej okolicy nie ma ostrych zjazdów. Może ktoś podrzuci kilka modeli jakie warto kupic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turtles86 Napisano 11 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 Cieżko znaleśc cos ciekawego, trafiłem na taki sprzet, napiszcie czy warto ? Hamulce ma tarczewe mechaniczne, ale czytałem ze hydrauliczne sa lepsze. https://allegro.pl/oferta/rower-cube-attain-race-2020-rama-58cm-gratis-slask-9077334107 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 Tradycyjne hamulce wystarczą. Mechaniczne hamulce tarczowe nie imponują, ale w tej kwocie hydrauliki są poza zasięgiem. Poszukaj co jest w twoim zasięgu i co Ci sie podoba na 105. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turtles86 Napisano 11 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 2 godziny temu, clavdivs napisał: Znalazłem coś na hydraulicznych hamulcach, w dobrej cenie. Myslicie, ze warto go kupic? https://skleprower.pl/fuji-######f-13-d-2019-nowa-shimano-105-r7000-2x11-ham-hydrauliczne-p-212.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turtles86 Napisano 12 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 Chłopcy, to nie są małe pieniążki poprosze o rade do niedzieli, bo chce cos kupic. Bóg zapłac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 W tym fuji to nie hydraulika tylko hy/rd (klamki są mechaniczne, do zacisku idzie normalnie linka a dopiero w zacisku jest płyn). Takie same hamulce masz np. w tribanie rc520, którego kupisz za 3500. Poza tym pisałeś że nie chcesz endurance a ciężko coś znaleźć "bardziej endurance" niż to fuji. Popatrz sobie na rose pro sl, kross vento 5.0, sensa trentino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.