Xxsource98 Napisano 10 Czerwca 2020 Napisano 10 Czerwca 2020 Cześć, jestem tutaj nowy i potrzebuję pomocy. Szukam dobrego roweru górskiego do 1300zł. Nie musi być nie wiadomo jak wypasiony, bo zależy mi tylko na takiej zwykłej przejażdżce z kolegami albo do szkoły. Znalazłem na decathlon Rockrider MTB ST 520 ale czy jest warty swojej ceny? Wyszukując opinii to są one z przed 5 lat, więc dla pewności chciałbym się dowiedzieć. Pytam, bo nie chce kupić jakiegoś za przeproszeniem, sh*tu, z którym będę mieć problem po jakimś czasie. Możecie mi podać inne dobre ciekawe modele w tej cenie. Jeszcze jedno, czy możecie też mi powiedzieć jak z wielkością kół? Lepiej 26 czy 27,5 w tej cenie? Mam prawie 185cm wzrostu i jestem dosyć chudy. Pozdrawiam
KSikorski Napisano 10 Czerwca 2020 Napisano 10 Czerwca 2020 Hej. W tej cenie każdy rower będzie sprawiał kłopoty w dłuższej perspektywie. Dlatego Decathlon to dobry pomysł, bo mają prawdopodobnie najbardziej przyjazną obsługę gwarancyjną.
WaGiant Napisano 10 Czerwca 2020 Napisano 10 Czerwca 2020 Przy tym wzroście 29" ew 27,5 . O rowerach na kołach 26" zapomnij . To wymierający gatunek . 1300 zł to naprawdę mało na rower więc cudów się nie spodziewaj . Ten z Deca , na papierze ,wygląda sensownie ale uwaga na siodełko . Tam nie ma chyba normalnego jarzemka tylko płytka przyspawana do rury . Nie ma regulacji góra dół . Widziałem już coś takiego w ich tanich rowerach i nie jest to dobry pomysł . Gdybyś miał więcej kasy to takie coś https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-2-9-m19-czarny-czerwony-r20#topVariants Możesz też poszukać rowerów Kands albo Lazarro . Ale to chyba tylko w necie do kupienia .
MaxCava Napisano 10 Czerwca 2020 Napisano 10 Czerwca 2020 Ponownie walka 29" spoko, 26" dinozaur. A ja powiem tak: za 1300 zł kupisz spokojnie bardzo, bardzo fajną używkę ( sic, na kołach 26" ). Kwestia 2-3 tygodni obserwacji ogłoszeń.
Xxsource98 Napisano 10 Czerwca 2020 Autor Napisano 10 Czerwca 2020 4 godziny temu, WaGiant napisał: Przy tym wzroście 29" ew 27,5 . O rowerach na kołach 26" zapomnij . To wymierający gatunek . 1300 zł to naprawdę mało na rower więc cudów się nie spodziewaj . Ten z Deca , na papierze ,wygląda sensownie ale uwaga na siodełko . Tam nie ma chyba normalnego jarzemka tylko płytka przyspawana do rury . Nie ma regulacji góra dół . Widziałem już coś takiego w ich tanich rowerach i nie jest to dobry pomysł . Gdybyś miał więcej kasy to takie coś https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-2-9-m19-czarny-czerwony-r20#topVariants Możesz też poszukać rowerów Kands albo Lazarro . Ale to chyba tylko w necie do kupienia . Słyszałem, że ta firma jest strasznie słaba i mi ją odradzali. Czy jest to prawda?
Galvatron Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 Za ok.1300 zł kupisz najtańszy możliwy markowy rower. Będzie spełniał swoją funkcję, i będzie bezpieczny, ale będzie z nim też trochę problemów, związanych z zastosowaniem komponentów z niskiej półki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.