Maj99 Napisano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Cześć! Szukam dla siebie jakiegoś gravela do posmigania. Jestem kobietą o wzroście 170cm. Jeśli chodzi o rowery to jestem totalnym laikiem, dlatego zwracam się do Was, bo nie znam się na komponentach i nie jestem w stanie wybrać najlepszego pośród tej trójki : https://www.dobrerowery.pl/rower-octane-one-gridd-2019-czarny?from=listing https://www.rowertour.com/p/191517/accent-furious-rower-gravelowy-28-army-camo https://sprint-rowery.pl/rower-gravel-giant-revolt-2-2020 Jelsi macie w zanadrzu coś godnego uwagi (do 5 tys) to koniecznie wysyłajcie, będę zobowiązana. Bardzo Was proszę o wyrozumiałość i uzasadnione odpowiedzi, będzie mi łatwiej. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Pytanie czy będziesz jeździć raczej po płaskim czy górki, czy krótsze trasy czy też kilkudniowe wyprawy z namiotem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maj99 Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Głównie płaski, choć przewiduje też wyprawy jednodniowe w górki, ale raczej spokojne trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Dorzuciłbym jeszcze do listy https://rower.com.pl/fuji-jari-1-5-1764692 Po płaskim jeden blat z przodu wystarczy, pewnie tez nie będziesz potrzebowała bagażnika. Ten akurat taki trochę bardziej wyprawowy, z dobrym napędem. Raczej rozmiar 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maj99 Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 A teraz podpowiedz mi który z listy ma najlepsze komponenty? Nie ukrywam, że jak na kobietę przystało wizualnie wybór rozstrzyga się pomiędzy Giant'em, a Octane. I super by było, gdyby w którymś z nich stosunek jakości do ceny był najkorzystniejszy z całego zestawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Octane, Fuji. Octanem będzie trudniej pod górę - ma najlżejsze pzrełożenie 1:1, Fuji 30:34. Oczywiście trzeba się przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maj99 Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Czyli Giant'a w tym zestawieniu powinnam już sobie odpuścić? Poczytałem trochę i pozytywnym aspektem były tutaj hamulce hydrauliczne. Bardziej go bronić nie mogę, bo oczywiście nie mam o tym pojęcia. Czy mógłbyś wyjaśnić mi czego mu jeszce brakuje w porównaniu do Octane i Fuji? Jestem bardzo wdzięczna za Twoją pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Cóż, ma piętro niższy napęd. Za to najbardziej miękkie przełożenie 32:34 gdzieś między Fuji a Octane. Hamulce hydrauliczne to zaleta - choć czasem trzeba je odpowietrzyć, przelać płyn ale to zaleta. Dla lekkiej osoby może nie tyle w sile hamowania ale w modulacji - mechaniki działają tak trochę zerojedynkowo. Giant nie podaje wagi. W sumie te rowery są dosyć zbliżone - tylko Accent odstaje. No i wygląda jak mtb z leżaków magazynowych z dołożonym barankiem. Jednak przymierzyć się trzeba. Wiem - kupujemy oczami, mi się podoba Fuji, innym nie - ale rower musi być wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maj99 Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Nie wiem jak mam dziękować! Wiele mi się rozjaśniło. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak się przymierzyć i wybrać zwycięzcę! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 Drobiazg, napisz jak wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi