lyzwik Napisano 7 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Witam, próbuję naprawić po upadku klamkę hamulca. Bazując na schemacie od Deore-XT( https://www.forumrowerowe.org/topic/236565-hamulce-shimano-xt-m785-serwis/ )udało mi się rozebrać klamkę. Okazało się, że przy okazji gleby pękł plastik, który "prowadzi"i nadaje ruch tłoczka. Dokładniej pękła jego górna część, przez to tłoczek nierówno chodzi i licho wraca. Czy taka część jest gdzieś do dostania lub po prostu czy jest jakaś inna opcja niż wymiana klamki? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 7 Czerwca 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Shimano nie oferuje części zamiennych, niestety. Nowa klamka, albo używana jako dawca pękniętej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 7 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Prawą klamkę jako dawcę części jak by co mogę bardzo tanio oddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyzwik Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2020 (edytowane) Jestem chętny, co prawda licytowałem jedną w międzyczasie ale nie poszło więc odezwę się priv w tej sprawie. Edytowane 10 Czerwca 2020 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi