piotr91 Napisano 4 Czerwca 2020 Napisano 4 Czerwca 2020 Witam, dostałem niedawno rower i zastanawiam się nad jedną rzeczą, opona jest bardzo blisko pedałów. Nie jeździłem jeszcze za bardzo ale odległość między oponą a kołem jest dosłownie parę mm. Jak jadę powoli to zahaczam o oponę. Rower jakiś górski, z amortyzatorem itd. Da radę coś z tym zrobić? Skrócić ramię korby? Obecnie jest 170 mm, ale myślę, że jak wstawię 140 mm nadal niewiele to da. https://zapodaj.net/64e4262cbaf4a.jpg.html
Mod Team bogus Napisano 5 Czerwca 2020 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2020 Przede wszystkim to nie jest normalna sytuacja. Ocieranie opony o but może następować przy za małej ramie, natomiast u Ciebie ewidentnie coś jest nie tak. Podejrzewam, że coś jest skrzywione i rower może się do niczego nie nadawać. Jeśli to nie jest rower dla dzieci to korba krótsza niż 165 mm nie ma racji bytu. Wrzuć zdjęcie całości.
Lawstorant Napisano 5 Czerwca 2020 Napisano 5 Czerwca 2020 A pokaż zdjęcie całego roweru? Nie masz przypadkiem widelca na odwrót założonego
dovectra Napisano 5 Czerwca 2020 Napisano 5 Czerwca 2020 To sie może zdarzyć w szosie w MTB nie powinno.. Fota całego roweru z boku.
Mod Team michuuu Napisano 5 Czerwca 2020 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2020 Jeżeli mowa o przednim kole to tak miałem u mojego młodszego jak do kół 24" i małej ramy dali korbę 175mm.
piotr91 Napisano 5 Czerwca 2020 Autor Napisano 5 Czerwca 2020 3 godziny temu, Lawstorant napisał: A pokaż zdjęcie całego roweru? Nie masz przypadkiem widelca na odwrót założonego O, chłopie, oświeciłes mnie. Widelec ktoś założył odwrotnie... A ja tego nie zauważyłem. Dzięki wielkie!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.