maxon Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Cześć, mam pytanko dla bardziej doświadczonych, po raz pierwszy wybieram się w podróż z rowerami na platformie rowerowej. Czy warto jakoś dodatkowo je zabezpieczyć na zmienne warunki pogodowe, myślałem nad użyciem foli stretch do owinięcia manetek, tylnej zębatki czy przerzutki przedniej, ale nie wiem czy to ma sens, stąd będę wdzięczny za porady! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybu Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Sporo zależy od tego jaki masz samochód. Mając SUV'a czy kombi pewnie bardziej pobrudzisz rower niż np w sedanie. Po przesiadce z SUVa na sedana, trochę mnie to zaskoczyło, że rowery z tyłu były znacznie czystsze (chociaż jest to bardzo logiczne). Jak wcześniej obwijałem stretchem, tak teraz już tego nie robię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Wożę od lat bez zabezpieczenia na haku w MPV, czyli tylna klapa pionowo.W deszczu się brudzą. Zwróć uwagę po zamontowaniu rowerów jaki jest dystans od opon pierwszego do wydechu.Dotyczy przede wszystkim dużych silników benzynowych,często maja wydech na wprost, a nie pod zderzak.Można sie zdziwic ........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.