Rowerowyszaj.pl Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Witam, kupiłem nową przerzutkę Sunrace rd-m900 i mam o to taki problem. Dzieje się tak tylko i wyłącznie na 7,8 i 9 biegu. Łańcuch spada tylko z dolnego kółka. Napęd 1x9 Zamieszczam zdjecia jak to wygląda. Jakieś pomysły jak mogę to naprawić? Proszę o szybką pomoc, ponieważ jutro wyjeżdżam w góry i rower będzie mi bardzo potrzebny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihau000 Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 A czy łańcuch nie jest poprowadzony po zewnętrznej stronie wózka? Tak to widać na zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rowerowyszaj.pl Napisano 3 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 37 minut temu, mihau000 napisał: A czy łańcuch nie jest poprowadzony po zewnętrznej stronie wózka? Wszystko niby założona dobrze. Na 2 zdjęciu łańcuch spadł z kółka i tak sie może wydawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 A przerzutka nie jest czasem pogięta? Wygląda, jakby dolne kółko było o co najmniej o kilka mm przesunięte w stronę koła w stosunku do górnego. I ta szczelina coś duża. Wózek też jakby przegięty w stronę koła. To jest nowa przerzutka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2020 Teraz, Garlock napisał: A przerzutka nie jest czasem pogięta? masz pogięta prowadnicę. Wykręć przerzutkę i rozkręć kółeczka , a potem w imadle delikatnie naprostuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.