Greeey Napisano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Witajcie, nie wiem czy w dobrym dziale temat ale nie miałem pojęcia dokładnie gdzie go przypisać. Mam problem z opuszczającym się siodłem w swoim rowerze. Posiadany przeze mnie model to Merida Speeder 500 z 2019 roku. Pomyślałem że być może rozwiązaniem tego problemu będzie wymiana zacisku siodła na większy "pełniej" trzymający zacisk lecz nie mam pojęcia jaki zacisk wybrać. Fabrycznie zamontowany zacisk jest dość wąski, nie zakrywa nawet w pełni nacięć w rurze podsiodłowej, można bez problemu zobaczyć na zdjęciach z rowerem jaki jest tam zacisk. Interesował by mnie zacisk najlepiej z szybkozamykaczem ale nie jest to konieczność. Najważniejsze aby mocno i pewnie trzymał sztyce. Kwestia jakiej nie rozumiem to parametr podawany przy takich zaciskach "28,6; 31,8; 34,9" Może to śmieszne ale jestem początkującym rowerzystom, stąd ta niewiedza. Jaki zacisk będzie odpowiedni do mojego roweru Merida Speeder 500 2019? Dodam że sztyce, jak i środek rury podsiodłowej odtłuszczałem - pomogło nie opuszcza się tak mocno ale i tak z jazdy na jazdę muszę poprawiać siodełko. Z góry dzięki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.