barty82 Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 Zwracam się o pomoc doświadczonych użytkowników w wyborze roweru crossowego za ok. 1500 zł +/- 200 zł. Przejrzałem sporo wątków na forum i dzięki temu poszerzyłem swoją wiedzę, jednak - jak to zwykle bywa - doszło też odrobinę wątpliwości. Stąd prośba o konsultacje w zakresie znalezionych przeze mnie modeli rowerów i ewentualne kontrpropozycje innych modeli w zbliżonym zakresie cenowym (ok. 1500 zł) Pokrótce jak będę korzystał z roweru: jazda rekreacyjna, 10-15km jednorazowo, teren równinny: miasto i las. Wzrost 183 cm - celuję więc w ramę 19”, nie wiem, czy słusznie. Punktem wyjścia jest Kross Evado 3.0 Jako alternatywę znalazłem też VELLBERG Explorer 3.2 - FAWORYT w zestawieniu - wygląda na najlepiej wyposażony (specyfikacja jest w dole strony), ale marka jest chyba mniej znana. Romet Orkan 2 M - jest droższy o ok. 200 zł, więc bez wyraźnego powodu bym nie chciał dopłacać, choć jest tańsza wersja z 2019 roku. Unibike Prime Man - czy oferuje ciut wyższą jakość podzespołów w zbliżonej cenie? Rozważam też ewentualnie, ale mniej chętnie: Lazaro Integral V3 Spartacus Cross 4.0 Moje pytania: a. Okiem laika nie potrafię zdecydować który z tych modeli oferuje wyższą jakość podzespołów. Polecacie jakiś inny model godny rozważenia? b. Jeżeli polecacie jakiś sklep w Warszawie lub okolicach, gdzie mógłbym wsiąść na rower, to mogę tam chętnie dokonać zakupu. Cytuj
barty82 Napisano 3 Czerwca 2020 Autor Napisano 3 Czerwca 2020 Dziękuję wszystkim aktywnym w tym wątku. Jeżeli komuś to pomoże, to udało mi się dorwać jedną z ostatnich sztuk VELLBERG Explorer 4.2. Cytuj
Pablo59 Napisano 4 Czerwca 2020 Napisano 4 Czerwca 2020 Zajrzyj od czasu do czasu na forum i coś o nim napisz - jest taki dział jak "Testy" na przykład... Sam się przekonałeś jak istotne są informacje " z pierwszej ręki" , a jednocześnie jak ich jest niewiele kiedy są potrzebne Cytuj
okobar Napisano 15 Czerwca 2020 Napisano 15 Czerwca 2020 też na niego polowałem... ale już nie było... tak jak ich trekkinga.. i nie potrafili mi powiedzieć kiedy będą ponownie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi