Mam ogromy problem ze swoim rowerkiem, przez co kompletnie nie moge sie cieszyc z jazdy..
Mam Treka Marlin, koła 29 x 2.20.
Mam ogromy problem z tylnim kołem. Rowerem zrobiłem 400km w ciagu miesiaca jednak w tym czasie juz 2 razy musiałem centrować koło i wymieniać szprychy bo pękały.
Do tego kilka razy złapałem 'kapcia"
Problem w tym ze waże 120kg i myślę, że to ma ogromny wpływ na moje problemy.
Czy może mi ktoś polecić/sprzedać jakies solidne koło? Mam 9 przełożeń i hamulce tarczowe. Pasowałby mi najlepiej całe koło tak do kwoty 300zł.
Ewentualnie jakąs wzmacnianą felgę. Może być używane.
Ja w tym temacie jestem kompletnie zielony, dopiero zaczynam przygodę z mtb.
Teren po jakim jeżdżę to teren mieszany.
Bardzo proszę o jakąś podpowiedź, poradę. Jestem już troche przygnębiony tym, boję się wyjeżdżać w dalsze trasy.
Pytanie
Gość Wojtek
Witam.
Mam ogromy problem ze swoim rowerkiem, przez co kompletnie nie moge sie cieszyc z jazdy..
Mam Treka Marlin, koła 29 x 2.20.
Mam ogromy problem z tylnim kołem. Rowerem zrobiłem 400km w ciagu miesiaca jednak w tym czasie juz 2 razy musiałem centrować koło i wymieniać szprychy bo pękały.
Do tego kilka razy złapałem 'kapcia"
Problem w tym ze waże 120kg i myślę, że to ma ogromny wpływ na moje problemy.
Czy może mi ktoś polecić/sprzedać jakies solidne koło? Mam 9 przełożeń i hamulce tarczowe. Pasowałby mi najlepiej całe koło tak do kwoty 300zł.
Ewentualnie jakąs wzmacnianą felgę. Może być używane.
Ja w tym temacie jestem kompletnie zielony, dopiero zaczynam przygodę z mtb.
Teren po jakim jeżdżę to teren mieszany.
Bardzo proszę o jakąś podpowiedź, poradę. Jestem już troche przygnębiony tym, boję się wyjeżdżać w dalsze trasy.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.