minisekk Napisano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 U dziewczyny w rowerze pękła rura w linii sztycy podsiodłowej, ale niżej (jak na zdjęciu). Jest to ponowne pęknięcie bezspośrednio nad poprzednim spawem (więc pewnie przegrzanie materiału, nie był już tak mocny i pękło). Możecie polecić jakiś warsztat w Poznaniu, który się tego podejmie? Myślałem, żeby to wzmocnić wbijając od środka starą uciętą sztycę podsiodłową i dopiero wtedy zespawać. Wiem, że wymiana ramy byłaby najlepszym wyjściem, ale nie mogę znaleźć odpowiedniej i zależy mi też na czasie dlatego myślałem żeby w pierwszej kolejności to pospawać. Chyba, że ktoś z Was ma na sprzedaż ramę kellys o geometrii clea w rozmiarze 19" lub coś podobnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leoms Napisano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 Serio chcesz to spawać? To nie jest pęknięcie, ta rama jest złamana. Może poszukaj czegoś od accenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
minisekk Napisano 5 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2020 Jakby kogoś interesowało to temat rozwiązałem tak. Aktualnie w trakcie malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 7 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Za jakiś czas może pęknąć ponownie, tuż obok miejca spawania, bo spawanie odwróciło fabryczny proces hartowania i odprężania metalu, przez co na powrót stał się kruchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezi Napisano 1 Października 2020 Udostępnij Napisano 1 Października 2020 ożeń się z tą dziewczyną i ubezpiecz ją wysoko na życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 W dniu 1.10.2020 o 21:26, prezi napisał: ożeń się z tą dziewczyną i ubezpiecz ją wysoko na życie I zabierz na Chochola na Srebrnej Górze. Przynajmniej będzie szybko po krzyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
minisekk Napisano 8 Października 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2020 Sezon skończony. Przez 4 miesiące przejechane około 3200km 50/50 las i asfalt. Często po nierównościach (kocie łby) i krawężnikach. Spaw trzyma idealnie. Polecam ten sposób naprawy. W razie potrzeby służę namiarami na gościa, który to tak solidnie zrobił. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
minisekk Napisano 25 Lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 krótki update. Przygotowując rower do sezonu zauważyłem, że niestety zaczyna znów pękać... Wiecie gdzie dostać nową ramę rowerową? na olx, allegro posucha. Nie będę wybrzydzał co do marki. Ma być aluminiowa w rozmiarze 19"/M pod cross/trekking. Idealnie żeby była damka, ale męska też przejdzie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieszy Napisano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 W dniu 8.10.2020 o 18:43, minisekk napisał: W razie potrzeby służę namiarami na gościa, który to tak solidnie zrobił. Właśnie muszę zespawać ramę. Gdzie spawałeś swoją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.