Stouter Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 Cześć, chciałbym zapytać o kwestie związane z amortyzatorem. Przez parę lat totalnie nie interesowałem się rowerami ale w tym sezonie chce znów zacząć jeździć. W rowerze (na ramie leader fox evolution) posiadam chyba jednego z najstarszych XCM'ów. Posiada on już obecnie bardzo duże luzy, że wręcz boje sie na nim jeździć. Szukając wg zdjęć w necie obstawiam że rocznik tego widelca to 2010. W środku to tam nic nie ma, tzn sprężyna i elastomer, dodatkowo dawno temu został zalany olejem co troche poprawiło jego pracę (choć tez agresywniej odbija). Chce wymienić koło, hamulce i stwierdziłem że jak ten suntour dostanie mocniejsze hamulce niż badziewne V'ki to się chyba połamie, a ja razem z nim . Potrzebuje niskim kosztem wsadzić coś sztywniejszego z jakimkolwiek systemem tłumienia lepszym niż kawałek gumy. Jaki jest teraz minimalny próg wejścia? Czy obecne edycje XCM z tłumikiem są ok, czy lepiej w ogóle nie schodzić poniżej XCR? Koło 26, 1 1/8. Moja masa 70kg. Pozdrawiam!
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Czerwca 2020 Mod Team Napisano 1 Czerwca 2020 Zamykam, bo pół godziny wcześniej przecież udzielałeś rady w bliźniaczym temacie ( regulamin - punkt 1a : https://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ ) - wiesz kogo pytać, to skombinuj Raidona.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.