osromocon Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 Witam. Próbuję założyć to siodło (Sportourer Gel Flow) do oryginalnej sztycy, jednak jest ono zadarte do góry. Z tego co wyczytałem to rower ma sztycę GHOST Light DC1. Czy muszę zmienić sztycę żeby było płasko?
abdesign Napisano 1 Czerwca 2020 Napisano 1 Czerwca 2020 Masz dwie śruby od spodu jarzemka... jedną luzujesz drugą dokręcasz, pobaw się - sam zrozumiesz.
osromocon Napisano 1 Czerwca 2020 Autor Napisano 1 Czerwca 2020 No tak, tylko już przesunąłem na maksa a ono nadal jest zadarte
RafalxM Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 - odkręć kilka obrotów tylną śrubkę i dokręć tyle samo obrotów przednią śrubkę , powtarzaj do uzyskania poziomu siodełka (pożądanego ustawienia) mając lekki luz ustaw siodełko przód/tył na koniec dokręć równomiernie przód i tył - każdy obrót przechyla siodełko w stronę naciąganej śruby
wkg Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 Ten system akurat pozwala bardzo precyzyjnie ustawić siodełko ...
MaxCava Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 Panowie, ale on przecież ma za bardzo cofnięte siodełko. Popatrzcie na fotkę w zbliżeniu.
wkg Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 Bo potraktował szyny jak "kołyskę" żeby je wypoziomować zamiast regulować śrubami. W ten sposób nos siodełka się lekko opuścił.
WaGiant Napisano 2 Czerwca 2020 Napisano 2 Czerwca 2020 Siodło za bardzo przesunięte do tyłu ( nie ma skali na prętach z drugiej strony ? ) , a regulacja całkiem odwrotna . Tył luzować , przód dokręcać .
osromocon Napisano 2 Czerwca 2020 Autor Napisano 2 Czerwca 2020 No i wszystko wyjaśniło. Jak zmieniałem je to wypadła mi ta środkowa część. Wydawało mi się, że jest symetryczna przód/tył. Okazało się, że nie jest. Jak ją odwróciłem to stała się jasność.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.