Skocz do zawartości

[opony rowerowe] Continental speed king recesport

S4KUS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 

Zakupiłem ostatnio opony Continental speed king cx 700x35c, ale okazało się że komfort ich użytkowania mnie całkowicie niezadowala, na równym asfalcie fajnie śmigają, ale gdzie spadnie jego jakość, co zdarza się dość często rower zaczyna strasznie się trząść. Myślę teraz czy zakupić wymienione w tytule opony czy powrócić do moich starych schwalbe smart samów. O tytułowych speed kingach czytałem że podobno mają słabe ścianki boczne i że łatwo jest je uszkodzić co trochę mnie odstrasza gdyż zdarza mi się jeździć po drobnokamienistych drogach, gdzie kamienie potrafią zawadzic o boczna sciankę opony, są one dość drogę więc nie chciałbym ich uszkodzić w ten sposób. Szukam opon które zapewniłaby mi komfort jazdy jak na smart samach i była bardzo szybka na asfalcie po którym głównie jeździe (80-90%). Czy speed Kingi racesport 2.2 spełnią moje oczekiwania. Czy będą dużo szybsze od smart samów, a czy dużo wolniejsze od speed Kingów CX 700x35c? A może polecicie mi jakieś inne, może lepsze opony które spełniłyby moje wymagania?

Czekam na odpowiedzi

Jakub 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...