szymonzss Napisano 31 Maja 2020 Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Witam, mam zamiar kupić rower lecz nie znam sie na nich nic a nic Potrzebuje roweru do dojazdu do pracy i jazdy po miescie, celuje w rower elektryczny (wysokie temp mnie zabiją na normalnym rowerze) ale z możliością jazdy bez wspomagania do 7000zł. Jestem przyzwyczajony do rowerów górskich. Poleciłby ktoś sklep i/lub modele rowerów które pasują do kryteriów? Jeśli nie ten dział to proszę przenieść ;P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 31 Maja 2020 Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 W tym przedziale cenowym https://www.decathlon.pl/rower-mtb-e-st-520-275-id_8556616.html tylko czy do jazdy miejskiej MTB...? Na każdym rowerze elektrycznym można jechać bez wspomagania, ale ze względu na wagę trzeba traktować to jako wyjście awaryjne. Chociaż po mieście to na pewno łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymonzss Napisano 31 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Czyli nie ma opcji jako tako uzywania wspomagania jako trybu awaryjnego? Przy nizszej temp wolalbym jezdzic normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Aaaa, to o to chodzi. W rowerach elektrycznych nie ma takiej opcji. Takie rzeczy tylko w pojazdach elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Na dzień dziecka i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Sorki dział mi jakos na telefonie przeskoczył, moze ktos usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 W dniu 31.05.2020 o 23:31, szymonzss napisał: Czyli nie ma opcji jako tako uzywania wspomagania jako trybu awaryjnego? Przy nizszej temp wolalbym jezdzic normalnie Zależy co przez to rozumiesz. Przeważnie kontroler ma kilka trybów mocy wspomagania, w tym wyłączony. Tylko trzeba się liczyć z tym, że rower jest sporo cięższy i zależnie od konstrukcji silnika może dawać większe opory. Z krótkich testów takich rowerów, to jak się poczuje działanie wspomagania, to na najniższych trybach, czy przy wyłączonym nie che się jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fkonopka Napisano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2020 Z wyłączonym wspomaganiem bardzo ciężko się jeździ, ale zawsze można jechać na minimalnym wspomaganiu, które chyba będzie porównywalne do jazdy na zwykłym rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi