Skocz do zawartości

[Powitania] Do nowych forumowiczów :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie :-)

Jestem nowym użytkownikiem i - jak na razie - kompletnie zielonym, jeśli chodzi o kwestie związane z rowerami. Wiem tylko, że mają dwa kółka, wiem, że mają kierownicę, wiem, że warto mieć światełka, wiem, że jeżdżą... i wiem, że muszę jeden mieć!

Moja przygoda z jednośladem rozpoczęła się w okolicach pierwszej Komunii, gdy to otrzymałem w prezencie rowerek ważący więcej, niż ja sam, radziecki "Bocian"... o ile się nie mylę, żeliwny. O przerzutkach czy hamulcach ręcznych mogłem jedynie pomarzyć. Zresztą, podarek ów był chyba podyktowany faktem, iż byłem raczej nadpobudliwym dzieciakiem, a bliscy chcieli poprzez ten torturowerek nieco utemperować mój charakter... Tym bardziej się zdziwili, gdy po krótkim czasie go... sprzedałem. I to ze sporym zyskiem! :-)

Ta historyjka jednak zniechęciła mnie do rowerów na tyle, że przez kolejne dwadzieścia lat nawet o nich nie myślałem... aż do teraz. W poniedziałek mam zamiar dokonać zakupu, pewnie Hexagona; na początek wydaje mi się być najbardziej odpowiedni.

Pozdrawiam i przepraszam za długi post!

Jarek

P.S. Forum robi wrażenie... :-)

Witam wszystkich!

Forum jest bardzo dobre - szczególnie dla osób, które tak jak ja, nie mają czasu na wycieczki po sklepach rowerowych /jak również koniecznej wiedzy/

Forumowicze bardzo mi już pomogli / dobór łańcucha/ i mam nadzieje, że jeszcze kiedyś skorzystam z Waszej wiedzy.

Moderatorom gratuluje i dziękuje za możliwość korzystania z tak perfekcyjnego przedsięwzięcia

Miłej i bezpiecznej jazdy wszystkim

pozdrawiam

Witam wszystkich! :033:

Pierwszą styczność z rowerem miałem... nie pamiętam kiedy to było ale dosyć wcześnie od wspaniałęgo niebieskiego 4 kołowca :wub: A że sie denerwowałem jako szkrab to ojciec odkręcił mi zbędne kółka pomocnicze i w taki to piękny sposób zaliczyłem pierwszą glebę w swojej karierze :) Później ojciec kupił sobie górala i nawet jak dobrze nie dosięgałem stopami do pedałów to jeździłem na nim, najpierw pod ramą, później na ramie :)

Na komunię dostałem swojego górala który służył mi kilka lat i którego sprzedałem.

I tak po 5 letniej przerwie... powracam! ;)

Mam nadzieję, że nie zanudziłem :)

Pozdrawiam ! :)

Witam wszystkich!

So, moja przygoda z rowerem jako czymś poza maszynkądo jeżdzeni do sklepu zaczęła sięw momencie gdzy jakieś 4 lata temu kupilem Meride na 800 zł, po czym stwierdziłem że przyda się lepszy :022: Włoczę się głownie po okolicy Krakowa, gdzie studiuję, ew. będzina i północnej części Jury, gdzie czasem jeszcze mieszkam, np. teraz:)

To ja też się przywitam. żeby nie było, że się nie próbuję zaaklimatyzować na forum.

Witam niniejszym wszystkich.

<po cichu liczę na jakże przydatną opcje wyszukiwania zarejestrowanych użytkowników celem wyrwania któregoś z nich na szosę, bo do tej pory cięzko raczej wyszukać ludzi chętnych+milych+z okolicy. niestety.>

Witam wszystkich

czytam jakis czas, najwyza pora zaczac aktywnie uczestniczyc

latamy codzeinnie ekipa na xc po gorach podbeskidzia , nierzadko dosyc amibitnie na zjazdach, niestety mimo duszy DH ;) portfel mam tylko sredni XC, informatyka dzienne

pozatym bawie na swiatowym poziomie w symulator Richard Burns Rally

pozdo all

oprocz tego prowadze rowerowego bloga, choc aktualnie mam przestoj, zapraszam http://xc-log.blogspot.com/

Witam jestem tu nowy. Zaczełm jezdzi po 4 latach nie obecnoscie na szosie i w terenie przez własna głupote (nie siedziałem w pace hehe), ale zajawka na rower jest we mnie od zawsze. Teraz zaczym nabijac kilometry a przyszłym sezonie zaczym w maratonach smigac. Pozdrowienia z Jeleniej Góry.

Witam!

Właśnie się zarejestrowałem na tym forum i myslę że znajde tu odpowiedzi na jakże oczywiste pytania dotyczonce rowerów bo jak na razie to uprawiałem samoukę, która małe efekty przyniosła i więcej porażek niż zwycięst. Pierwszy raz jestem na waszym forum i stronce i od razu zrobiło się bardzo pozytywnie tudzież postanowiłem się zarejestrować czego efektem jest mój pierwszy post.

Sprzętu nie mam za dobrego(mówie tu że nie firmowego jakiegoś z wyższej półki) ale za to mocnego i w miare funduszu mojego ulepszanego, ale mysle że juz niedługo dorobie się jakiegoś sensownego sprzętu i będe szalał jako extremalny biker :) POZDRO 4 ALL

Też się przywitam, a co.

Nawrócona na rower przez dwóch zapalonych kumpli. Znaczy niekoniecznie nawrócona, ale przekonana do tego, że stary po tych xlatach używania już się do niczego nie nadaje. I mieli racje.

Teraz mnie wciągnęło. I juz jakieś 700 km na h4 za mną :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...