Skocz do zawartości

[Przerzutka przednia] Merida Big Nine 500 Lite 2020 - problem z regulacją

PrZeMeK_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich maniaków w rowerowych!

To mój pierwszy post na tym forum. Kieruję pytanie do użytkowników Merida Big.Nine 500 Lite...

Czy mieliście problem z regulacją przedniej przerzutki w swoich żabach?

W moim świeżo zakupionym rowerze, prowadnica ociera o łańcuch w najlżejszym przełożeniu - najbardziej na 1-1 i mniej na 1-2.

Znam zasady regulacji, ale niestety musiałem się poddać - podczas ustawiania prowadnicy w pewnym momencie kończy się zakres regulacji śrubą L.

W tym położeniu łańcuch nadal ociera o nią - jednak prowadnica nie ma już miejsca, aby się cofnąć bliżej ramy.

Oddałem rower do serwisu i niestety jedynym rozwiązaniem było założenie podkładki dystansowej, która odsunęła korbę wraz z zębatkami.

Zastanawiam się czy to wada konstrukcyjna tego modelu, czy może mojego egzemplarza?

Po zastosowaniu podkładki problem został rozwiązany, jednak mój wymarzony rower nie jest już taki idealny... :)

Zastanawiam się czy powinienem reklamować rower.

Prośba drodzy forumowicze o radę.

Jak jest z tą kwestią w Waszych egzemplarzach tego roweru?

• 8 miesięcy temu...

Cześć, podobno Merida dała ciała i wstawiła niewłaściwą korbę. Powinna być m5100-b2 do boosta a powstawiali m5100-2.

Problem podobno znany, z tego co ludzie piszą można reklamować.

Jak udało ci się rozwiązać ten problem?

Spotkał się ktoś jeszcze z tym? 

Pozdr

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...