wkg Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 A co mają koła do rzeczy ? Siedzisz niżej i tyle równo na jednym i drugim. Bajzel mają na stronie. No i te same rekomendacje wzrostu. Ich ramy od zawsze mają opinię większych.
Zwidekk Napisano 28 Maja 2020 Autor Napisano 28 Maja 2020 2 godziny temu, wkg napisał: A co mają koła do rzeczy ? Siedzisz niżej i tyle równo na jednym i drugim. Bajzel mają na stronie. No i te same rekomendacje wzrostu. Ich ramy od zawsze mają opinię większych. Przymierzalem się dziś do kellys Spider M z kołami 27.5 dolna rama była mi od kroku może 1.5 cm, długość kierownicy okej, więc nie wiem czy aż tak źle byloby gdybym zamówił tą M z gate
wkg Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 Widzę, że bardzo chcesz. Zamawiaj, najwyżej odeślesz jak Ci się nie chce pojechać i sprawdzić ! 1,5 cm to trochę mało.
Zwidekk Napisano 28 Maja 2020 Autor Napisano 28 Maja 2020 Teraz, wkg napisał: Widzę, że bardzo chcesz. Zamawiaj, najwyżej odeślesz jak Ci się nie chce pojechać i sprawdzić ! 1,5 cm to trochę mało. Dość się naszukalem, I wkoncu ktoś od was mi pomógł I znalazłem odpowiedni, szkoda że późno, chociaz widziałem gdzieś S tylko że już o 300 zł więcej
wkg Napisano 29 Maja 2020 Napisano 29 Maja 2020 https://www.greenbike.pl/rower-gorski-kellys-gate-70-2019-p-3664.html?gclid=EAIaIQobChMI3MOpyMbY6QIVFJ3VCh0k6gn7EAQYAiABEgINAvD_BwE https://www.centrumrowerowe.pl/rower-kellys-gate-30-pd22110/?v_Id=141123&gclid=EAIaIQobChMI3MOpyMbY6QIVFJ3VCh0k6gn7EAQYBCABEgIbsPD_BwE
Zwidekk Napisano 29 Maja 2020 Autor Napisano 29 Maja 2020 27 minut temu, wkg napisał: https://www.greenbike.pl/rower-gorski-kellys-gate-70-2019-p-3664.html?gclid=EAIaIQobChMI3MOpyMbY6QIVFJ3VCh0k6gn7EAQYAiABEgINAvD_BwE https://www.centrumrowerowe.pl/rower-kellys-gate-30-pd22110/?v_Id=141123&gclid=EAIaIQobChMI3MOpyMbY6QIVFJ3VCh0k6gn7EAQYBCABEgIbsPD_BwE hah smieszy mnie sytuacja bo lekko sie wkurzyłem juz na te rozmiary i właśnie oglądałem się na Gatem 70 za dobrą cene 4200 i wkońcu S na kołach 27,5 więc idealne, za gate 30 za 2800 do gate 70 za 4200, masakra ale napewwno nie stracę, powiedział byś czy wart rzecz jasna swojej ceny co do osprzętu ten Gate 70 ? Jestem w stanie zamawiać go dzisiaj jak sie upewnie bo jest na stanie.
wkg Napisano 29 Maja 2020 Napisano 29 Maja 2020 Ja bym brał. Bardzo dobry napęd, tu już bym absolutnie nic nie chciał wyżej (korba XT nic nie wnosi a ma droższe zębatki), manetki SLX bardzo dobre, hamulce jak hamulce, podobnie jak koła - średniaki w klasie. Nie wiem ile ważysz ale powinny w zupełności wystarczyć. Rower po dopasowaniu siodełka (to zawsze jest kłopotliwe) gotowy jak stoi a i ze względu na standardy osi świetna baza pod późniejsze upgrade'y jak Cie najdzie choroba lekkości.
Zwidekk Napisano 29 Maja 2020 Autor Napisano 29 Maja 2020 26 minut temu, wkg napisał: Ja bym brał. Bardzo dobry napęd, tu już bym absolutnie nic nie chciał wyżej (korba XT nic nie wnosi a ma droższe zębatki), manetki SLX bardzo dobre, hamulce jak hamulce, podobnie jak koła - średniaki w klasie. Nie wiem ile ważysz ale powinny w zupełności wystarczyć. Rower po dopasowaniu siodełka (to zawsze jest kłopotliwe) gotowy jak stoi a i ze względu na standardy osi świetna baza pod późniejsze upgrade'y jak Cie najdzie choroba lekkości. fajnie, super też moim zdaniem to wygląda, ale wkońcu już jakąś kwotę wydaje i oczekuje czegoś lepszego, myślę ze na tym nie strace bo po waszych opinach widzę , że rower jest wart uwagi tak jak 50 i 70 na przecenach więc zawsze moge zaoszczędzić patrząc sie po innych stronkach, gdzie są droższe modele.
wkg Napisano 29 Maja 2020 Napisano 29 Maja 2020 Nie patrz jak na inwestycje tylko zamów, przymierz i jak cokolwiek nie będzie pasowało w geometrii to odeślij. Bo niedługo jesień będzie.
Zwidekk Napisano 29 Maja 2020 Autor Napisano 29 Maja 2020 34 minuty temu, wkg napisał: Nie patrz jak na inwestycje tylko zamów, przymierz i jak cokolwiek nie będzie pasowało w geometrii to odeślij. Bo niedługo jesień będzie. A co masz dokładnie na myśli z geometrią? czy rama jest uszkodzona czy też źle złożona/zespawana? Mam możliwość sprawdzenia przy kurierze roweru bez wpłaty początkowej, tak firma zadbała o zaufanie i też tak zrobię bo to będzie najlepszy sposób, żeby uniknżć problemów po zapłacie i ucieczce kuriera, masz może pomysł na co powinienem pierw patrzeć co jest ważne żeby dość dokładnie a zrazem nie trzymając kuriera zrobić szybki przegląd pojazdu ? Wiem z historii znajomych bo już się tak stało, że przyjechał kurierem rzecz jasna ładnie i bezpiecznie zapakowanym rower a jednak był wygięty wózek czy też przerzutka i to wszystko po zapłacie i odebraniu, później to już historia z gwarancją, tylko ze już dłuższa i męcząca.
wkg Napisano 29 Maja 2020 Napisano 29 Maja 2020 Rany jak Ty mącisz Z geometrią mam na myśli że trzeba się przejechać i zobaczyć czy Ci się wygodnie siedzi. Rowerowi i tak trzeba zrobić przegląd, zwykle dolać oleju do amortyzatora bo z fabryki wychodzi suchy, wyregulować ... A jak nie pasuje to przy sprzedaży zdalnej masz 2 tygodnie na decyzję o zwrocie bez podania przyczyn i potem jeszcze jakiś czas na odesłanie. Jak buty.
Zwidekk Napisano 29 Maja 2020 Autor Napisano 29 Maja 2020 Teraz, wkg napisał: Rany jak Ty mącisz Z geometrią mam na myśli że trzeba się przejechać i zobaczyć czy Ci się wygodnie siedzi. Rowerowi i tak trzeba zrobić przegląd, zwykle dolać oleju do amortyzatora bo z fabryki wychodzi suchy, wyregulować ... A jak nie pasuje to przy sprzedaży zdalnej masz 2 tygodnie na decyzję o zwrocie bez podania przyczyn i potem jeszcze jakiś czas na odesłanie. Jak buty. no ok sory, po prostu też chce wiedzieć na czym siedzę i widząc ze pisze z obeznaną osobą w temacie wole się już dopytać
wkg Napisano 29 Maja 2020 Napisano 29 Maja 2020 Obeznanie dotyczy głównie Gate bo go mam - niestety w wersji ze starą geometrią. W rozmiarze M jest przy wzroście 177 o pół numeru za duży - musiałem wymienić sztycę żeby było dobrze. Stąd uparcie przestrzegałem. Ale nigdy nie wiadomo - może jesteś tak zbudowany, że M będzie lepsze ale wątpię - stąd przymiarka.
Zwidekk Napisano 29 Maja 2020 Autor Napisano 29 Maja 2020 26 minut temu, wkg napisał: Obeznanie dotyczy głównie Gate bo go mam - niestety w wersji ze starą geometrią. W rozmiarze M jest przy wzroście 177 o pół numeru za duży - musiałem wymienić sztycę żeby było dobrze. Stąd uparcie przestrzegałem. Ale nigdy nie wiadomo - może jesteś tak zbudowany, że M będzie lepsze ale wątpię - stąd przymiarka. Teraz niby jak znalazłem i dzwoniłem czy mają na stanie S z kołami 27,5 z Gate 70 to już nie będę się zastanawiał patrząc się i kupie S widząc po ich rozmiarach że jest od 162 do 177, lepsze to niż kombinowanie z Gate 50 co mieli jedynie na stanie M którą przymierzałem wczoraj tylko że z modelu Spidera i na upartego byłoby ok, choć czułem tą zwężającą się ramę przy kroku, więc czysto teoretycznie nie byłoby fajnie jakbym upadł bliżej kierownicy bo już placami u nóg musiałbym się ratować, tylko że to na chwile obecną sprawdzałem się na Spider nie Gate ale sugerowałem się firmą Kellysa
KurczakNorris Napisano 29 Maja 2020 Napisano 29 Maja 2020 Kup ramę S, jeśli masz możliwość. Może nawet trochę dopłacisz, ale potem nie będziesz się denerwował tylko jeździł.
wkg Napisano 29 Maja 2020 Napisano 29 Maja 2020 Patrząc jak moja żona kupuje buty to kazałaby sobie przywieźć ze 4 rowery, przymierzyła się a resztę musiałbym odesłać
Zwidekk Napisano 29 Maja 2020 Autor Napisano 29 Maja 2020 Teraz, wkg napisał: Patrząc jak moja żona kupuje buty to kazałaby sobie przywieźć ze 4 rowery, przymierzyła się a resztę musiałbym odesłać Jeszcze pewnie zeby kolor byl odpowiedni I różnił się od pozostałych damskich rowerów xd
KurczakNorris Napisano 29 Maja 2020 Napisano 29 Maja 2020 Bo kobieta nie może się pokazać więcej niż 1x na tym samym rowerze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.