Skocz do zawartości

[2000-2500 PLN] Rower górski/mtb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wam,

mam dylemat przy wyborze roweru dla siebie. Szukam czegoś co posłuży mi długie lata, chciałbym się zmieścić w cenie do 2500 PLN, szukam roweru górskiego bo wydaje mi się bardziej uniwersalny niż rower crossowy no i bardziej podoba mi się wizualnie. Chciałbym żeby rower działał w miarę cicho np podczas jazdy po jakichś dziurach lub schodach żeby łańcuch nie grał jak na perkusji, wiem że można dołożyć osłonkę na ramę żeby nie było słychać uderzenia łańcucha, z tego co widziałem to jest fajna opcja w przerzutce tylnej deore że blokuje się sprzęgło i łańcuch ma mały ruch, ale to chyba w rowerach od 3000 w górę, wiec już ponad mój budżet. Wcześniej miałem rower z marketu dużo za mały dla mnie więc przesiadka na każdy będzie dużym skokiem rozwojowym.

Proszę o rady który z niżej podanych rowerów byście wybrali, ewentualnie czy macie może jeszcze jakichś innych faworytów?

Te rowery oglądałem w sklepach i przymierzałem się do nich (w kolejności które najbardziej przypadły mi do gustu):

UNIBIKE FUSION 29 (podobał mi się najbardziej ale jest też najdroższy, chyba najlepszy osprzęt w tych co oglądałem)

Cube AIM RACE (ten rower też mi się podobał, chyba ma krótszą ramę od reszty?)

Merida BIG Nine 20

Kross Hexagon 6.0 (Gdybym wybierał pomiędzy Meridą a tym Krossem, to Kross wydawał się bardziej solidny

Rowery których nie oglądałem:

Zastanawiałem się po czytaniu forum też nad rowerami marki INDIANA (Media-Expert) Co o nich sądzicie?

Rower górski MTB INDIANA X-Pulser 6.9 M21 Tego niestety nie ma w sklepie u mnie w mieście

Rower górski MTB INDIANA Storm X6 M21

Poniżej moje dane techniczne:

Wysokość w kroku 89cm

Waga 89kg

Wzrost 194cm

Napisano

Drodzy forumowicze,

trochę streszczę to co napisałem bo może za długo :P (Niestety nie wiem jak edytować, nie widzę nigdzie opcji)

Który z tych rowerów byście wybrali? Po obejrzeniu ich ciężko mi się zdecydować

1. UNIBIKE FUSION 29

2. CUBE AIM RACE

3. Kross Hexagon 7.0

4. Merida Big Nine 40-D

Szukam roweru górskiego, mam 194 cm wzrostu, ważę około 90kg, w przekroku mam około 89cm.

Może z własnego doświadczenia wiecie że warto by było dopłacić do jakiegoś roweru lub bardziej opłacało by się wziąć tańszy który nie różni się zbytnio od tych czterech podanych.

Pomóżcie proszę :P

Napisano

Zdecydowanie lepiej wziąć Indianę, gdzie masz powietrzny amortyzator, a rowery mają bardzo dobry stosunek osprzętu do ceny. Właściwie można by powiedzieć, że jako MTB to wszystko poniżej tej Indiany jest badziewiem, nadającym co najwyżej się na rower komunijny dla "bombelka".

Napisano

Będę musiał zobaczyć te Indiany, podobają mi się i mają fajny osprzęt, tylko nie ma nigdzie w sklepach. Mam nadzieję że domówią te rowery

Napisano

Niestety ta Indiana jest niedostępna w moim rozmiarze :(

Czy ktoś poleci mi fajny rower górski w tym zakresie 2500-3000 PLN?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...