szybszy Napisano 25 Maja 2020 Napisano 25 Maja 2020 Od ok 10-15 lat używałem kolejnych edycji bardzo podobnego i wygodnego siodełka Selle Royal.. najprawdopodobniej Mach, aktualnie jednej z wersji Lancia chyba z 2015 roku. Sklepy opisują je jako 45 i 30 stopni w zależności od wydania. O ile kąt 30 i bardziej pochylona sylwetka pasuje do tego kształtu i wielkości to 45 stopni już średnio. Włosi jeszcze nie odpowiedzieli... dla mnie sprawa istotna bo nie za bardzo chce mi się szukać kolejnego modelu Co prawda od kilku lat stopniowo zwiększam pionowanie, aktualnie ok 60 stopni jest ok... ale to siodło przy większym nacisku/wypionowaniu sylwetki jest jednak jakby mniej komfortowe. A kanapy jeszcze nie chcę, waga, kształt, obtarte uda, mokry tyłek / słaba wentylacja. Jakieś pomysły, doświadczenia z tym modelem ? Coś innego fajnego dla pozycji > 45 stopni, z wagą tak do 350 gram i ceną < 150 pln ? Tylko syntetyki. Jako, że pochylam siodło w przód, w trosce o jajeczka to chętnie z powierzchnią szorstką co by się nie zjeżdżało. To super sprawa, ale nie częsta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.