turzol Napisano 25 Maja 2020 Napisano 25 Maja 2020 Jestem w trakcie składania lekkiego Hardtraila 29-er na ramie Speca. Większość komponentów jest już wybrana/zakupiona, pozostał właściwie wybór opon w rozmiarze 29x2.1-2.2. Co myślicie o tej oponie? https://www.specialized.com/pl/pl/s-works-renegade-2bliss-ready/p/156067?color=227964-156067 Wyczytałem, że względem poprzednich wersji bardzo poprawiona została mieszanka gumy, zmieniony został także oplot z TPI60 na 120. Czy ktoś użytkował ten model i może napisać kilka słów? Ewentualnie jakie inne lekkie opony TL ready możecie polecić?
marcusling Napisano 25 Maja 2020 Napisano 25 Maja 2020 Mam te opony założone na jednym ze swoich rowerów w rozmiarze 2.1. Niestety jeszcze na nich nie jeździłem. Bo akurat użytkuję drugi rower z innymi oponami. Zamierzam w ciągu kilku kolejnych dni jak zrobi się ładna pogoda ( bo na razie od kilku dni deszcz ). Napiszę kilka słów. Ważone ( bo zapisałem ) pokazały 511 i 513 g - Spec na swoich stronach podaje 510 g. Czyli w miarę dokładnie. W dotyku wydają się cienkie strasznie. Zamierzam wrzucić dętki ( mimo, ze wcześniej chciałem tylko mleko ) i dodatkowo około 50 ml mleka do dętki i trochę na nich pojeżdżę.
marcusling Napisano 30 Maja 2020 Napisano 30 Maja 2020 Trochę na nich pojeździłem. Około 200 km kilka razy. - bardzo dobrze się uszczelniły, użyłem zwykłej pompki a nie kompresora, ale to też kwestia obręczy i taśmy, od razu pojechałem kilkanaście km aby zobaczyć czy będą trzymać ciśnienie. Trzymają. Po kilku dniach i kilku jazdach nic nie schodzi - małe opory toczenia, po twardym i suchym, również po asfalcie, bruku itd - po mokrym , błocie nie jeździłem - średnie trzymanie boczne, mało bieżnika po bokach, jest skąpo po te opony są bardzo lekkie, w piasku kiepsko mam tylko 2,1
turzol Napisano 31 Maja 2020 Autor Napisano 31 Maja 2020 W dniu 30.05.2020 o 19:23, marcusling napisał: Trochę na nich pojeździłem. Około 200 km kilka razy. - bardzo dobrze się uszczelniły, użyłem zwykłej pompki a nie kompresora, ale to też kwestia obręczy i taśmy, od razu pojechałem kilkanaście km aby zobaczyć czy będą trzymać ciśnienie. Trzymają. Po kilku dniach i kilku jazdach nic nie schodzi - małe opory toczenia, po twardym i suchym, również po asfalcie, bruku itd - po mokrym , błocie nie jeździłem - średnie trzymanie boczne, mało bieżnika po bokach, jest skąpo po te opony są bardzo lekkie, w piasku kiepsko mam tylko 2,1 Dzięki za podzielenie się opinią. Zastanawiam się nad tą oponą na tył, na przód Fast Track. Znalazłem jeszcze realne pomiary nowych modeli S-works.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.