Skocz do zawartości

[opony] S-works Renegade czy ktoś jeździł na nowym modelu?

turzol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem w trakcie składania lekkiego Hardtraila 29-er na ramie Speca. Większość komponentów jest już wybrana/zakupiona, pozostał właściwie wybór opon w rozmiarze 29x2.1-2.2.

Co myślicie o tej oponie?

https://www.specialized.com/pl/pl/s-works-renegade-2bliss-ready/p/156067?color=227964-156067

Wyczytałem, że względem poprzednich wersji bardzo poprawiona została mieszanka gumy, zmieniony został także oplot z TPI60 na 120. Czy ktoś użytkował ten model i może napisać kilka słów?

Ewentualnie jakie inne lekkie opony TL ready możecie polecić? 

Napisano

Mam te opony założone na jednym ze swoich rowerów w rozmiarze 2.1. Niestety jeszcze na nich nie jeździłem. Bo akurat użytkuję drugi rower z innymi oponami. Zamierzam w ciągu kilku kolejnych dni jak zrobi się ładna pogoda ( bo na razie od kilku dni deszcz ). Napiszę kilka słów. Ważone ( bo zapisałem ) pokazały 511 i 513 g - Spec na swoich stronach podaje 510 g. Czyli w miarę dokładnie. 

W dotyku wydają się cienkie strasznie. Zamierzam wrzucić dętki ( mimo, ze wcześniej chciałem tylko mleko ) i dodatkowo około 50 ml mleka do dętki i trochę na nich pojeżdżę. 

Napisano

Trochę na nich pojeździłem. Około 200 km kilka razy. 

- bardzo dobrze się uszczelniły, użyłem zwykłej pompki a nie kompresora, ale to też kwestia obręczy i taśmy, od razu pojechałem kilkanaście km aby zobaczyć czy będą trzymać ciśnienie. Trzymają. Po kilku dniach i kilku jazdach nic nie schodzi

- małe opory toczenia, po twardym i suchym, również po asfalcie, bruku itd

- po mokrym , błocie nie jeździłem

- średnie trzymanie boczne, mało bieżnika po bokach, jest skąpo po te opony są bardzo lekkie, w piasku kiepsko mam tylko 2,1

Napisano
W dniu 30.05.2020 o 19:23, marcusling napisał:

Trochę na nich pojeździłem. Około 200 km kilka razy. 

- bardzo dobrze się uszczelniły, użyłem zwykłej pompki a nie kompresora, ale to też kwestia obręczy i taśmy, od razu pojechałem kilkanaście km aby zobaczyć czy będą trzymać ciśnienie. Trzymają. Po kilku dniach i kilku jazdach nic nie schodzi

- małe opory toczenia, po twardym i suchym, również po asfalcie, bruku itd

- po mokrym , błocie nie jeździłem

- średnie trzymanie boczne, mało bieżnika po bokach, jest skąpo po te opony są bardzo lekkie, w piasku kiepsko mam tylko 2,1

Dzięki za podzielenie się opinią. Zastanawiam się nad tą oponą na tył, na przód Fast Track.

Znalazłem jeszcze realne pomiary nowych modeli S-works. 

Screen-Shot-2018-05-19-at-08.02.38-750x745.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...