pkazz Napisano 24 Maja 2020 Napisano 24 Maja 2020 Mam 185 zależy mi na maksymalnie wyprostowanej pozycji bo mam problemy z kyfoza. Na stronie producenta lazaro wśród ty 184 to rama 19, 186 to już 21. Chodzi mi o jak największe wyprostowanie pleców, jaka ramę polecacie. Na różnych forach są informacje że lazaro ma lekko dłuższe ramy od innych producentów. Więc wydaje mi się że lepszą będzie 19. Czy wtedy będę miał lepsze spektrum regulacji??
Pablo59 Napisano 24 Maja 2020 Napisano 24 Maja 2020 Długość nóg będzie decydować - im masz dłuższe, tym mniejsza rama bardziej bez sensu, bo będziesz wyciągał sztycę siodła do góry ( w obu przypadkach musisz mieć siodełko na identycznej wysokości) a kierownica będzie niżej niż w ramie większej... Regulowany mostek ułatwia manewry z dopasowaniem ustawień.
Mod Team sznib Napisano 24 Maja 2020 Mod Team Napisano 24 Maja 2020 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.