arti1528 Napisano 21 Maja 2020 Udostępnij Napisano 21 Maja 2020 Witam drogich forumowiczów otoz przychodze tutaj chciałbym sobie kupic amorek powietrzny w oko wpadł mi sr suntour epixon chciałbym na nim troche skakać małe hopki i jazda po lesie(zjazdy lekkie) czy ten amorek da rady np. ze skokiem 140mm nie był by bardzo katowany nie chce dołozyc duzo pieniedzy do amorka a ten idealnie jest w budżecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 21 Maja 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2020 A ramę masz odpowiednią pod taki skok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 22 Maja 2020 Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 cześć U mnie się nie sprawdził, nie wytrzymał nawet jednego sezonu - a używany był zgodnie z przeznaczeniem - w wyścigach XC.... i to przez 12 latka poszukaj moje wcześniejsze posty, nie chcę tutaj siać propagandy, jest dużo zwolenników tego amora, ale ja osobiście wolałbym używaną Rebę niż nowego Epixona Powodzenia w wyborześ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 23 Maja 2020 Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Epixon to absolutnie nie jest amortyzator do grawitacji. Poza tym, przy skoku 140 mm będzie wiotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 23 Maja 2020 Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 (edytowane) 21 godzin temu, Marcin_321 napisał: cześć U mnie się nie sprawdził, nie wytrzymał nawet jednego sezonu - a używany był zgodnie z przeznaczeniem - w wyścigach XC.... i to przez 12 latka To jednego sezonu, czy 12 sezonów ? Wiesz, może gdybyś dbał o niego. Akurat słowo Tego użytkownika poniżej opisującego swojego Epixona jest tak 1000x więcej warte niż Twoje. Popatrz na jego amortyzator: Edytowane 23 Maja 2020 przez MaxCava 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 23 Maja 2020 Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Kolego czytaj ze zrozumieniem... nie wytrzymał jednego sezonu, a był użytkowany przez 12 latka - ŻAK-a w wyścigach XC Ale jest to moje zdanie i nie musisz się z nim zgadzać, Amortyzator był zadbany, serwis zerowy, po pierwszej awarii od razu odesłany do serwisu... po kolejnej tak samo... w przeciągu niecałego sezonu Więc nie wiem dlaczego mnie atakujesz. Jeżeli moja wypowiedź nie jest dla Ciebie nic warta, nie czytaj jej, po prostu pomiń. Pozdrowerowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 23 Maja 2020 Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Z tego tematu wynika, że chyba nie serwisowałeś go w autoryzowanym serwisie (Activia lub Eurobike - innych nie ma): Mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 23 Maja 2020 Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Nie masz racji, kupiony i serwisowany był w autoryzowanym punkcie.... nie będę pisał szczegółów, temat był już opisany na forum, była mała zwada, nie chcę drążyć tematu... po prostu uważam że dopiska XC do EPIXON-a to jakiś żart, równie dobrze można Fiata Pandę sprzedawać z oznaczeniem RC... Może wyższe modele sprawdziły by się w XC, ale nie EPIXON... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 23 Maja 2020 Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 22 minuty temu, Marcin_321 napisał: Nie masz racji, kupiony i serwisowany był w autoryzowanym punkcie.... Którym konkretnie (nazwa)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Maja 2020 Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Z tego co pamiętam to Kolega Marcin mial szybki problem z luzami na slizgach. Każdy ma swoją opinię. Powiem tak, znam młodziaków młodszych od twojego syna co są w stanie szybciej taki amor wykończyć niż dorosła osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 23 Maja 2020 Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 było...minęło... szkoda kopii kruszyć Uważam że z amorów nadających się do XC to na pewno Reba - mam już 3 sezon, regularnie serwisowany i jest git. Lub wyższe modele Suntoura może, choć nie wiem, nie miałem nie testowałem, więc się nie wypowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 24 Maja 2020 Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Swoim czasem przez koryto rzeki przejeżdżam, wody po piastę. Jak dobrze popada to tor motocross Gdańsk zaliczam i czasem mam taką wklejkę, że nie mam siły wyrwać roweru z błota. Jeździłem ponad dwa lata, zrobiłem 11 kafli a golenie są jak nowe, tłumik działa. Ważę 85kg, więc więcej niż 12 latek, nogi mam zdrowe a o sprzęt dbam. Myślę, że to przypadek, że koledze się Epixon zesrał. Był wadliwy i koniec. A gadanie, że on się 'nie nadaje' jest głupie, bo to, że jedna sztuka taka się trafiła nie znaczy, że coś jest dobre czy złe. Ja Epixona dobrze wspominać będę, poświęcałem mu trochę uwagi i jaki tego efekt - widać na zdjęciach. Masa ludzi na nich jeździ i nie mają problemów, dlatego jestem zdania, że to pojedynczy wypadek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti1528 Napisano 3 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 W dniu 21.05.2020 o 23:21, KrissDeValnor napisał: A ramę masz odpowiednią pod taki skok ? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi