bullsbike Napisano 20 Maja 2020 Napisano 20 Maja 2020 Witam! Bardzo fajny gravel, ale hamulce ma naprawdę słabe ( Tektro Lyra, tarcza 160mm..). W Bulsie miałem zdecydowanie lepsze V-brake. A chciałem się zapytać czy są na rynku jakieś warte polecenia mechaniki ( mocowanie Flat Mount)?, żeby zastąpić te śmieci... czy może wszystkie mechaniki nadają się do tarcia chrzanu.. ? Zaznaczam że to mój pierwszy rower z tarczowymi, mechanicznymi hamulcami więc nie mam porównania.
bullsbike Napisano 21 Maja 2020 Autor Napisano 21 Maja 2020 co sądzicie o TRP Spyre-c? Oba klocki zaciskają się w nich jednocześnie.
KSikorski Napisano 21 Maja 2020 Napisano 21 Maja 2020 To bym proponował. Na linkę, ale hydrauliczne. http://www.force-components.pl/index.php?p6036,kod-406210b-force-control-semi-hydraulic-hamulce-przod-tyl&fbclid=IwAR3sTtRwsu_JCFXU8sajYOp9r0x_JHpDyvi_4qYERxyDY5104DpSFCaDJ9A
bullsbike Napisano 21 Maja 2020 Autor Napisano 21 Maja 2020 Hmm , w moim przypadku pół hydrauliki mogą być najlepszym rozwiązaniem. Bo wymiana na pełne hydrauliki wiąże się z dużymi kosztami, nie rozumiem czemu szosowe klamki hydrauliczne tyle kosztują :p .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.