Skocz do zawartości
  • 0

Szosówka gdzie jeździć

Gość Szymon

Pytanie

Gość Szymon
Napisano

Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące roweru szosowego. Zakupiłem moją pierwszą szosówkę, do tej pory jeździłem tylko na tzw "góralach". W temacie rowerów szosowych jestem kompletnie zielony. Dlatego mam kilka pytań dotyczących tej dziedziny kolarstwa. Jutro rower będzie u mnie, powiedzcie drodzy forumowicze, wiadomo szosówka służy do jazdy po szosie I to w miarę równej. Czy wielką tragedia się stanie jak wjadę w jakąś dziurę czy pojadę kawałek po kostce brukowej albo zaliczę jakiś krawężnik? Czy koło będzie od razu krzywe? Spotykam się że sprzecznymi opiniami na ten temat.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bo nikt nie da Ci jednoznacznej odpowiedzi. Różne koła, różni "jeźdźcy". Jeden przejedzie przez 10 dziur i nic nie zrobi, a drugi wpadnie w jedną i zonk. To jak z samochodami.

Myślałem, że o takie rzeczy to się pyta przez zakupem :D.

Napisano

Przy prawidłowym ciśnieniu w oponach rower powinien poradzić sobie z każda nawierzchnią asfaltową, nawet ta najgorszą a przy odpowiedniej technice poradzi sobie z kostką i krawężnikami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...