konarek Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Cześć Intensywnie zastanawiam się nad zakupem Romet Huragan 4 2020. Od tego roku maksymalny rozmiar ramy oferowanej na stronie producenta to 56 cm. Jestem dość spory, 185 cm wzrostu ale dziwnie nieproporcjonalny Przekrok mam na wysokości aż 93 cm. Jak uważacie, zmieszcze się na tym rozmiarze ? Tułów mam krotki, a dlugie nogi. Czy podwyzszajac siodełko uda sie dopasować tą tamę pode mnie? Dzięki z góry za pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konarek Napisano 20 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Podsyłam również geometrię ze strony producenta: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 24 minuty temu, konarek napisał: Od tego roku maksymalny rozmiar ramy oferowanej na stronie producenta to 56 cm. D...a tam a nie 56. Dziś możesz spokojnie zapomnieć o tym jak ma się podsiodłówka do rozmiaru ramy (prawie każda rama ma dziś jakiś slop i "wirtualny" rozmiar gdzie indziej niż fizyczny) Przy długości ramy 580mm... - myślę że warto się przymierzyć bo ten "56" to pewnie w klasycznym podejściu ~ +3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 W rowerze szosowym rozmiar ramy oznacza długość rury poziomej. Przy Twoich wymiarach w przypadku huragana zdecydowanie rozmiar L. Choć szczerze mówiąc zmieniłbym obiekt westchnień. Takie proporcje, czyli ten duży przekrok wymusi mocne wysuniecie sztycy co przełoży się na bardzo pochyloną pozycję. Poszukałbym czegoś z mniej agresywną geometrią, chociażby vento 4.0 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.