Skocz do zawartości

[sztyca] 30.9 zacisk 34,9?

Szymszon90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moja Żona ma kombinacje jak w tytule. Ja w zasadzie też. Problem w tym że u Żony po mocniejszym ściśnięciu wszystko strzela. Przesmarowane, odtłuszczone i to samo...myśle nad wymianą zacisku. Polecicie coś fajnego na szybkozamykacz co będzie dobrze działało? Przerobiłem Już zacisk authora Za 30zł to strzelał jeszcze inaczej...

Napisano

A jesteś pewien że to wina zacisku? Ja bym obstawiał albo pręty siodełka albo jakiś piach w rurze podsiodłowej. 

Wyczyściłbym dokładnie całą rurę i sztycę, przeleciał ją lekko smarem, wyczyścił pręty siodełka, dobrze dokręcił i powinno pomóc. 

Napisano
7 godzin temu, MikeSkywalker napisał:

A jesteś pewien że to wina zacisku? Ja bym obstawiał albo pręty siodełka albo jakiś piach w rurze podsiodłowej. 

Wyczyściłbym dokładnie całą rurę i sztycę, przeleciał ją lekko smarem, wyczyścił pręty siodełka, dobrze dokręcił i powinno pomóc. 

Już to robiłem i nic. Fakt faktem że strzela jak się usiądzie i wstanie z siodełka, jakby sztyca powracała...na starym siodełku było to samo. Żona aż tak tego nie odczuwa ale ja waże 90kg i pode mną na jej rowerze bardzo to słychać :p przeczyściłem i odtłuściłem zacisk sztyce i cały mechanizm sztycy co montuje się siodełko. Zamówiłem boplight na imbusa bez szybkozamykacza. Jak nie pomoże zacisk, wymienie sztyce na oryginalną kalloy bo też wymieniałem jej na accenta i może nie jest idealnie spasowana jak oryginalna, mimo że producent podaje 30.9. Ori była dodatkowo na dwie śruby do siodełka a ta accent ma na jedną o ile to ma znaczenie.

Napisano

System mocowania siodełka nie ma znaczenia jeśli chodzi o strzelanie. 

Z inną sztycą można spróbować, to dobry pomysł. Chociaż częściej to rura podsiodłowa nie trzyma wymiaru. 

Napisano
29 minut temu, MikeSkywalker napisał:

System mocowania siodełka nie ma znaczenia jeśli chodzi o strzelanie. 

Z inną sztycą można spróbować, to dobry pomysł. Chociaż częściej to rura podsiodłowa nie trzyma wymiaru. 

Wiem wiem, ale w obecnej nakladki sa pokrzywione i jedna ociera o druga mimo smarowania, przy zaciskanku zacisku slychac podobne strzelanie co podczas jazdy, niemniej sproboje i to i to

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...