Szymszon90 Napisano 19 Maja 2020 Napisano 19 Maja 2020 Moja Żona ma kombinacje jak w tytule. Ja w zasadzie też. Problem w tym że u Żony po mocniejszym ściśnięciu wszystko strzela. Przesmarowane, odtłuszczone i to samo...myśle nad wymianą zacisku. Polecicie coś fajnego na szybkozamykacz co będzie dobrze działało? Przerobiłem Już zacisk authora Za 30zł to strzelał jeszcze inaczej...
MikeSkywalker Napisano 19 Maja 2020 Napisano 19 Maja 2020 A jesteś pewien że to wina zacisku? Ja bym obstawiał albo pręty siodełka albo jakiś piach w rurze podsiodłowej. Wyczyściłbym dokładnie całą rurę i sztycę, przeleciał ją lekko smarem, wyczyścił pręty siodełka, dobrze dokręcił i powinno pomóc.
Szymszon90 Napisano 20 Maja 2020 Autor Napisano 20 Maja 2020 7 godzin temu, MikeSkywalker napisał: A jesteś pewien że to wina zacisku? Ja bym obstawiał albo pręty siodełka albo jakiś piach w rurze podsiodłowej. Wyczyściłbym dokładnie całą rurę i sztycę, przeleciał ją lekko smarem, wyczyścił pręty siodełka, dobrze dokręcił i powinno pomóc. Już to robiłem i nic. Fakt faktem że strzela jak się usiądzie i wstanie z siodełka, jakby sztyca powracała...na starym siodełku było to samo. Żona aż tak tego nie odczuwa ale ja waże 90kg i pode mną na jej rowerze bardzo to słychać :p przeczyściłem i odtłuściłem zacisk sztyce i cały mechanizm sztycy co montuje się siodełko. Zamówiłem boplight na imbusa bez szybkozamykacza. Jak nie pomoże zacisk, wymienie sztyce na oryginalną kalloy bo też wymieniałem jej na accenta i może nie jest idealnie spasowana jak oryginalna, mimo że producent podaje 30.9. Ori była dodatkowo na dwie śruby do siodełka a ta accent ma na jedną o ile to ma znaczenie.
MikeSkywalker Napisano 20 Maja 2020 Napisano 20 Maja 2020 System mocowania siodełka nie ma znaczenia jeśli chodzi o strzelanie. Z inną sztycą można spróbować, to dobry pomysł. Chociaż częściej to rura podsiodłowa nie trzyma wymiaru.
Szymszon90 Napisano 20 Maja 2020 Autor Napisano 20 Maja 2020 29 minut temu, MikeSkywalker napisał: System mocowania siodełka nie ma znaczenia jeśli chodzi o strzelanie. Z inną sztycą można spróbować, to dobry pomysł. Chociaż częściej to rura podsiodłowa nie trzyma wymiaru. Wiem wiem, ale w obecnej nakladki sa pokrzywione i jedna ociera o druga mimo smarowania, przy zaciskanku zacisku slychac podobne strzelanie co podczas jazdy, niemniej sproboje i to i to
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.