diabeelek Napisano 18 Maja 2020 Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Czy jest jakiś uniwersalny smartwatch który może synchornizowac się z endomondo? Mam telefon Huawei, ale być może zmienię na Samsunga. Chciałem kupić smartwatch Huawei GT2 (podoba mi się wizualnie) ale poczytałem, że nie ma opcji połączyć się z inną aplikacją niż huawei health. Możecie coś doradzić co wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 18 Maja 2020 Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Pewnie każdy Garmin albo Fitbit. Mam zegarek Vivoactive 3 i można ustawić synchronizację pomiędzy Garmin Connect i Endomondo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diabeelek Napisano 18 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Fitbit jakieś kanciaste. Ja bardziej chciałem celować w zegarek taki na co dzień i do sportu. Ten Vivoactive 3 podobny do Watch GT2. Spełnia swoje zadanie ? zadowolony jesteś z niego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 18 Maja 2020 Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Jak na moje potrzeby jest ok. Ma prawie wszystko czego można wymagać od tego typu zegarka. Wcześniej korzystałem z niego głównie do rejestracji danych jazdy na rowerze. W tej chwili do tego celu służy mi Garmin Edge 530. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 18 Maja 2020 Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Po mojemu Endomondo się kończy powoli patrząc na ilość bugów i problemów od jakiegoś czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Maja 2020 Udostępnij Napisano 24 Maja 2020 Tak, też przyszedłem tutaj zwrócić uwagę na to, że Endomondo właśnie umiera (tzn. już kilka miesięcy). Najwyższa pora abyś poszukał linków do pobrania całego archiwum a następnie zaimportował je do innych systemów; ja na ten moment wrzucam wszystko (na ile to możliwe w sposób zautomatyzowany) do: Endomondo Strava (obecnie testuję premium) Garmin Connect Training Peaks (obecnie testuję free) I od kilku miesięcy obserwuję postępującą śmierć Endomondo - a szkoda, że tak to działa - brak nowych ficzerów a coraz więcej problemów z portalem i aplikacjami. Wracając do smartwatcha: używam Apple Watch 3, który mimo, że jest już starszym modelem sprawdza się fantastycznie. Jako generalnie smartwatch jest to bezapelacyjnie najlepszy wybór, oczywiście w ekosystemie Jabłka. Aplikacja Endomondo jak i Stravy oraz wszystkie inne działają na zegarku fantastycznie (choć przez problemy Endo czasem zdarzyło się spore opóźnienie z wrzuceniem aktywności), do tego mamy sporo innych aplikacji treningowych, z mapami etc. Natomiast przechodząc do sportu, to moim zdaniem wygrywają lepsze Garminy. Oczywiście lepsze Garminy są droższe od Apple Watchy i większości taniej konkurencji ale stricte pod sport cały ekosystem Garmina to będzie najlepsza opcja no i wybierana przez wieeelu. Ale czy komputer rowerowy czy zegarek Garmina to sprzęt na lata. 5 lat będziesz z tym sprzętem trenował bez problemu jak nic! (chyba, że Ci się znudzi ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 27 Maja 2020 Udostępnij Napisano 27 Maja 2020 Ja proponuję Polara. Mam Vantage M i działa ładnie z czujnikami Bontragera (kadencja, prędkość). Synchronizacja przez apkę (ale uwaga, może drenować baterię) albo po kablu. Dostęp do danych przez www. Kabel na magnes, żadnych problemów z podłączaniem. Zegarek robi 3 rzeczy ale robi je dobrze. Pierwotnie zmigrowałem na Garmina, po tym jak Runtastic zamknął apkę rowerową. Garmin oferuje więcej, np. ficzery jak pogoda ale żona wiecznie narzeka na synchronizację (ma opaskę). Mój Garmin zepsuł się po tygodniu - wiecznie miał problemy z synchronizacją z telefonem, pomagał restart zegarka, aż pewnego dnia się nie uruchomił. Oddałem, podziękowałem za zwrot kasy, kupiłem Polara i jestem zadowolony. Wszystkie wcześniejsze wydarzenia zgrałem sobie do PolarFlow, chociaż przeważnie tylko ślad GPS. Faktem jest, że Garmina można fajnie złożyć w zestaw, np. zegarek z licznikiem (nawigacją) albo doładować konkretnie zegarek, chociaż uważam, że co innego trening a co innego turystyka i wolałbym mieć te dwie sprawy na oddzielnych urządzeniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.