Skocz do zawartości

[2000-3000] Rower miejski, ścieżki, wspomaganie odchudzania.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Szukam roweru, który poradzi sobie z moją nadwagą.

130kg/179cm

Lenistwo, praca siedząca i problemy rodzinne zrobiły swoje. Zapuściłem się okropnie. No ale w końcu wyszedłem na swoje, więc zrzucenie tego balastu jest moim priorytetem.

Od 3 miesięcy odchudzam się głównie na samej diecie. Idzie w miarę dobre, bo zrzuciłem już 14kg, ale chciałbym dołożyć do tego jakąś aktywność.

Myślę, że rower jest najlepszym wyjściem na początek, bo odkąd wyprowadziłem się z ogromnej wiochy do Szczecina to jest gdzie jeździć, a jakoś nie jestem jeszcze gotowy psychicznie pójść np. na siłownię. Może jak zrzucę kolejne 20 kg.

Wróćmy do tematu. Szukam roweru, który mnie utrzyma.

Co do kwoty, to chciałbym się zmieścić w okolicach 2000 zł. Niedawno się przeprowadziłem, a ledwo zacząłem nową pracę, to wybuchła ta epidemia i jest średnio.

Trochę poczytałem i z tego co widziałem, to ludzie piszą, że przy takiej wadze może być trudno znaleźć dobry, wytrzymały rower. Mimo to, chciałbym jeszcze zasięgnąć opinii ludzi z forum.

Napisałem 2000-3000, bo 3000 to jest absolutne maksimum jakie mogę wydać na rower, a nie chcę zbytnio zwlekać, bo im dłużej coś odkładam to później moje wymagania rosną i widzę, że "lepiej jednak poczekać i dołożyć" przez co czas ucieka, a tutaj chciałbym już jak najszybciej zacząć jeździć.

Nie wiem co bym mógł więcej napisać o wymaganiach, bo ostatnio na rowerze jeździłem z 15 lat temu.

Czyli po prostu rower z błotnikami, oświetleniem i bagażnikiem.

Chciałbym jeszcze jakieś dobre zapięcie.

Tylko nowy sprzęt, nie chciałbym się nadziać na coś kradzionego, bo później ani kasy ani roweru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...