badoom Napisano 17 Maja 2020 Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 (edytowane) Witam, mam pytanie co to za rower, z którego roku, jaka jest jego wartość, gdzie mogę go profesjonalnie odnowić w woj. mazowieckim i za jaką cenę? Z góry dziękuję za odpowiedź Edytowane 17 Maja 2020 przez badoom wstawiam zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Maja 2020 Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 To zalezy sprzed ktorej wojny Zdjecia, ewentualnie opis moglyby byc pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badoom Napisano 17 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Maja 2020 Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 Ksztalt ramy, amortyzator, hamulec, mi to wyglada na przerobke z motocykla. Takie konstrukcje amortyzatorow stosowano w motocyklach w okresie miedzywojennym. Rama, przynajmnij przedni trojkat, ewidentnie pod bak i silnik. Moze i tego typu konstrukcje amortyzatora ktos sotosowal w rowerach ale ten wyglada na zbyt masywny jak na rowerowe przeznaczenie, i do tego ten hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badoom Napisano 17 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 Nakierowano mnie na motorower Niemen produkowany przed wojną w Grodnie, czyli brakuje połowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Maja 2020 Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Mozesz patrzec na to od drugiej strony, masz juz polowe czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badoom Napisano 18 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Jak jest napełniona szklanka każdy widzi ciekaw jestem jaka jest szansa i koszt jej dopełnienia i czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekslon Napisano 18 Maja 2020 Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 (edytowane) Co do modelu, to podobną konstrukcję miały też inne motorowery, m.in. Tornedo (tak przynajmniej twierdzi wyszukiwarka obrazków google). Wrzuć więcej zdjęć (np z boku), poszukaj jakiegoś elementu charakterystycznego (może jest gdzieś tabliczka znamionowa?)\ EDIT: Dość charakterystyczna (chyba?) jest klamka hamulcowa, wtykana w kierownicę "na odwrót". Takie rozwiązanie miał np. Perkun 98. Ogólnie - więcej detali trzeba No i pewnie musisz się bardziej na jakąś grupę zabytkowo-motocyklową przenieść niż rowerową, ale może i tu się znajdzie jakiś pasjonat? Edytowane 18 Maja 2020 przez maciekslon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi